Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Puno vike nizašto

Utorak večer okretalo je na kišu. Na stradunu par trgovaca zatvara trgovine a Iva i ja žurimo složiti salu. Klupski turnir je pohodilo devet parova, većinom standardni sastav u čudnoj mješavini. Igrao sam sa početnikom, klupskim kibicom bez stalnog partnera. Krenulo je dobro do zaboravljanja transfera i igranja tri bez aduta gdje je četiri pik u glavu. Par bordova sa Staymanom prošlo je dobro do baraža ispravljenog u 3NT za 400. Protivnicima.
Zadnji stol igramo protiv Frana i Ane, najmlađeg i najuigranijeg para u klubu. Nikad ne znaš kakvi su stigli, naprave ili +40 ili -20. Sredine kod njih nema. Zadnji stol je najvažniji - uvijek bilo i biće odgovaram u mislima. Kad treba vadit ćemo se na njima. Prvi bord Frano pravi igru nakon atake ispod kralja u as na stolu i drugu damu u njegovoj ruci. Ana me je pogledala ispod oka dok je upisivala rezultat a Frano je gledao u pod. Danas je očito dan za +40. Drugi bord došli smo do slema. Frano otvori 4 herc, dva pasa do mene. U ruci AKQ u šestero u piku, singl herc dama, dubl karo i četvrta bela tref. Rekao sam četiri pik a partner je podigao na pet pik. Kad ti kibic invitira to je forcing do kraja. Šest pik napravljeno u glavu. Partner ima četvrtog dečka pik, šiken herc, as kralj i pub u petero karona i četvrtog puba tref. Nema nagrade na panelu za nas ali jedanaest impića je v žepe. Sad smo kvit za prethodni bord.
Zadnji bord. Licitacija je išla 1 NT pa 3 NT. Atakirali su mali herc.


3 NT
x
A 6 5
Q J 6
A 10 9 8 2
10 3
  
  K J 10 7
A 9
Q 6 3
A J 6 5


Dama herc je držala.Igrao sam karo sa stola a desni je ušao kraljem karo. Došao je tref nazad. Imam devet štihova ako su karoni kulturni pa mi je svejedno, uzet ću asem. Svi su pratili na damu karo, a na treći karo lijevi je dodao puba. Slijedila su dva karona na koje sam bacio pik i tref ali Frano lijevo je zastao nad drugim odbacem. Bacio je tref kralja - znači u problemima je. Ne baca pikove, čuva atakirane herčeve, sigurno je pik dama kod njega. Desetku tref sa stola uzeo je damom i vratio tref do mog puba.


3 NT
x
A 6
J 6
-
-
  
  K J 10
A
-
-


Nisu dobro izmarkirali herc pa nije znao da herc povrat ne prodaje štih. Sad imam sjajnu završnicu! Frano ima dva herca i drugu damu pik ili treću damu pik i herc. Herčeve nije bacao pa igram na criss cross završnicu. Kralj pik iz ruke, dama se nije pojavila i sad pik do asa i Franova dama pada. Herc as povrat u ruku i pikovi su visoki. To! Prvi criss cross skviz u životu! Protivnici nisu dijelili moje oduševljenje dok sam im objašnjavao tehnikalije borda. To je problem dubrovačkog bridža - nikoga ne zanima tehnika izigravanja, samo se priča o licitaciji. Neka sad znam da sam digao igru na viši nivo. Ana je izvadila cedulju. Jedan par je napravio jedanaest štihova, svi ostali upisi su 630. Tko je par broj jedan? Netko nov u sali... Pa to je moja draga napravila skviz! Ipak ona zna igrati bridž, sav trud se počinje vraćati.

3 NT
x
A 6 5
Q J 6
A 10 9 8 2
10 3
 
Q 4
K 8 5 3
J 7 5
K Q 9 2
  9 8 3 2
10 7 4 2
K 4
8 7 4
  K J 10 7
A 9
Q 6 3
A J 6 5
 


Prišao sam joj i nježno je zagrlio:
- Je li se znojio kad si povukla zadnji karo?
- Što sad lupetaš ?
- Pa kad si napravila skviz
- Skviz ?
- Tri bez aduta, jedanaest štihova, lijevi je odbacio tref kralja
- Imala sam devet štihova u glavu pa sam ih polupala. Pala je druga dama pik. Idi doma upaljen je bojler.

Post je objavljen 27.01.2007. u 12:04 sati.