Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Čokoladna mafija

Opatijska policijska postaja privela je Kastavca rođenog 1980. godine koga su pronašli 25. siječnja u jutarnjim stanima na autobusnoj stanici u ulici Maršala Tita u Opatiji. On je u crnoj vreći imao slatkiše, espreso kavu i maslinovo ulje koje je otuđio iz skladišta hotela Admiral. Dio ukradenih stvari je prodao, a dio je koristio za vlastite potrebe. Ukupno je počinio štetu u iznosu od 1200 kuna.
Je li policija na tragu šećerne mafije i tko to kupuje slatkiše na crno. Imamo li ovisnike o čokoladi? Zašto je ne nabavljaju redovnim putem kad je legalna? Mnogo pitanja, malo odgovora.
Ali recimo hipotetički, zamislimo da je čokolada zakonom zabranjena poput marihuane. Onda bi imali nagli porast u kaznenim prijavama oko dilanja čokolade. Stopa kriminala bi se povečala, a likovi poput navedenog Kastavca bi bila češća pojava.
A tek koliko bi se kvaliteta čokolade pogoršala. U njoj bi s nalazili razni surogati koji bi nadomjestili kakaovac, pa bi te imali primjer da u čokoladi imate 0.5 % kakaa, dok bi većinu sadržaja činile razne štetne supstance smeđe boje, možda i organski ostatci (maštu prpuštam čitateljima). To bi, između ostalog, povećalo smrtnost ovisnika o čokoladi. Primjerice, ovisnik se navikne na ilegalnu «domaću» čokoladu koja se može naći na crnom tržištu, a onda mu recimo teta iz Švicarske, gdje je čokolada legalna budući je dio njhove tradicije,identiteta i folklora, donese pravu čokoladu i ovisnik umre od overdosea.
Također bi se povečao i broj vikend čoko turizma u Švicarskoj. Srednjoškolci se ne bi klali između maturalca Amsterdam ili Grčka, već Zurich ili.....
«Ej kamo ideš na maturalnu» pita jedan srednjoškolac, drugi mu odgovori «Na Kretu.»
«A šupci, mi idemo u Švicarsku!» poantira prvi
«Blago vama, znaš naša razrednica je konzerva i članica vlčadajuće stranke.»požali se drugi.
«Ah jadni vi, poslat ću ti razglednicu. Možda ti prošvercam kockicu prave švic čokolade.»
«Daj plizzz, dam ti 50 eura.» kleći drugi.
«Dogovoreno. Samo da prođem one maltezere na granici što njuhom otkrivaju čokoladu, stavit ću ju u rupe od ementalera.» domisli se prvi
«Odlična ideja!» zaključi drugi i pruži mu 50 eura.


Post je objavljen 26.01.2007. u 12:07 sati.