Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing


.
Izlet sa stricem
.

Najdraži moji, nisam vas zaboravio :)
Odlučio sam se izliječiti, predugo sam bio bolestan pa sam nekoliko dana samo ležao u krevetu i gledao TV.
Može biti da sam i uživao, ne pamtim kad zadnji put pet dana nisam izišao iz kuće :-)

Da ne trkeljam previše, evo vam priče ;)



IZLET SA STRICEM


Jučer sam napokon spoznao pravu prirodu svemira.

Mislio sam da će mi trebati manje vremena da sve izračunam ali sam se zeznuo - trebalo mi je skoro pola dana. Počeo sam oko podne, čim sam se vratio iz škole, i računao sam sve do večeri. I uspio sam sve proračunati...a to je najvažnije! Objedinio sam one dvije temeljne teorije, one koje smo zasad jedine učili u školi, sa preostale tri teorije o kojima mi je pričao stric, te sam uz golemu koncentraciju posložio sve te teorije u jednu cjelinu. I završio s proračunom mrvicu prije večere!

Nakon večere opet sam sjeo za svoj pisaći stol. Sad kad su sve te formule bile objedinjene i olovka odložena pored papira najednom sam se osjetio nekako prazan - buljio sam ni u što, u mutne crne znakove na bijelom papiru.
U tom trenu sam se zapitao:

"Okej, gotov sam, sad znam pravu prirodu svemira. A što ću sad s tim!?"

Samome sam sebi odmah potom odgovorio da zbilja pojma nemam što ću sad s tim, ali da će moj dragi pametni stric zacijelo znati! Stoga sam odlučio sutradan doći kod njega sat vremena prije no što s njim i bratićem krenem na izlet. Tad ću mu pokazati svoj proračun o prirodi svemira i pitati ga za mišljenje!

Odjednom mi se lagano zavrtilo u glavi - tek sam u tom trenu shvatio da sam zbilja gotov sa proračunom, da sad svemir za mene više nije tajna, i ta spoznaja me tako uzbudila da još dugo nisam mogao zaspati - umjesto da spavam samo sam satima buljio u noć...kao da će tako brže svanuti dan!

Stigao sam sljedećeg jutra vrlo rano do strica. Prostro sam pred njega sve te formule i jako ga iznenadio! Sjeo je i počeo vrlo pažljivo čitati. Studiozno se udubio u moje formule i naglas je izgovarao redak po redak mojeg proračuna, svaki redak! A kad je završio sa čitanjm podigao je glavu smeteno se zapiljivši ravno u mene. Očito je bio vrlo zadovoljan jer je najednom uskliknuo govoreći puno brže no inače:

"Odlično si ovo napisao, zbilja odlično...stvarno si jako jako napredan! Mislim da bi trebao preskočiti koji razred, dva!"

Cvao sam od ponosa na te stričeve riječi, a koliko je proračun bio dobar shvatio sam tek kad je ustao i pomilovao me po glavi - to nikad prije nije učinio! Zatim sam i ja ustao sa stolice, u to je došao i bratić pa smo svi skupa krenuli na izlet.

Izlet je bio super! Posjetili smo jednu malu plavu planetu u sustavu Sol, planetu koju njeni stanovnici, nekakva čudna dvonoga primitivna bića, zovu Zemlja...


Vaš Ddadd :)




Post je objavljen 26.01.2007. u 11:23 sati.