Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/captainsubtext

Marketing

Citati iz Knjige Mudrosti

Evo mene, nakon dugo vremena. Nadam se da ste pametno iskoristili vrijeme u kojem sam vas poštedio moje prisutnosti na internetu. Očito, nikome nisam nedostajao, jer se ovaj counter sa strane, damn certain nije zagrijao od okretanja brojeva.
Najprije, sretna vam nova godina. Svima. Pogotovo mojima s godine. Braćo (malobrojna) i sestre (brojnije), trebat će nam, jerbo smo ove godine na'ebali. Generalno-svi. A oni koji ipak ostanu akademski djevci (i djevice) zaslužuju spomenik. Jer 16 ispita u idućih 9 mjeseci.... vrlo vjerojatno mogući svakakvi šokovi ispitne prirode... U svakom slučaju, good luck, good fight.
Danas mi je igrom sudbine (i ogromnim utjecajem Q'sture) pred oči donešena knjiga mudrosti o Billingsovoj metodi. Za vas neupućene, to je pomalo ljigava metoda određivanja (ne)plodnih dana koja se bazira na ručnom istraživanju, provjeri gustoće, mirisa i ostalih svojstava vaginalne sluzi više o metodi, ako vas baš zanima imate na http://en.wikipedia.org/wiki/Billings_ovulation_method.) Knjigu sponzorira konferencija biskupa SAD-a, a autor je jedan domaći liječnik. Sama knjiga je dovoljan razlog da časno zvanje liječnik bude prišiveno na stup srama. Zašto? Čitajte i plačite.

GO! Captainsubtext transmitting:

"Kako postupati? Rješenje znaju i po njemu se vladaju toliki divni bračni parovi koji na upit koliko će imati djece jednostavno i spremno odgovaraju : Koliko ih dade dragi Bog!"

–divni bračni parovi? Po definiciji to dođe nešto kao «bivši bračni parovi»? Ok, bit ću ozbiljan.

o spirali:

«Spirala je dakle "zmija " koju neke nesavjesne žene nose pod svojim srcem, ta se "zmija" hrani malom djecom, zdravu ženu pretvara u bolesnicu, a nekada i u trajnog invalida...Ne dopustimo da ženino tijelo postane smetištem industrije!"- ovo je kao, metafora? Hrani se malom djecom? Nose je pod svojim srcem? Anatomija? Prvi semestar prve godine?

o pilulama:

"Mora se naglasiti da pilule nisu rješenje niti za žene s neredovitim mjesečnim ciklusima. Takovi ciklusi najčešće niti nisu znak bolesti. "

– meni jednostavno žao svih zaluđenih ginekologa koji neobrazovani, pače «nevaspitani» nisu upoznati s tom pogubnom činjenicom.

o AIDS-u – moje omiljeno poglavlje knjige mudrosti

"U New Yorku je 1994. bilo zaraženo 30% muških zatvorenika u dobi od 30-39 godina. Najčešći razlog tolikog zaražavanja je nepoštivanje predbračne čistoće i bračne vjernosti"

– pa mislim, hellou, HELLOU, HELLLLLOOOU? Jel vi čitate novine? Gledate TV? Čuli za «Oz»? Znate li zašto T-Bag izvrće džep kad pronađe novu bitch u zatvoru? I kakve to ima veze sa brakom? Čistoćom? Vjernosti?

"U Hrvatsku je SIDA došla preko derivata krvi, nevjernih gastarbajtera, turizma, preko plavih kaciga, itd. "
– :-))

"Plastična kontracepcija – prezervativ, također omogućuje zaražavanje. To grešno sredstvo ima u sebi mikropukotine od 5 do 10 mikrona, dok je virus SIDE mnogo sitniji, svega 0,1 mikrona. Uz tu plastiku žena vrlo lako može začeti, mada je plodna svega nekoliko dana u mjesecu, a SIDOM se čovjek može zaraziti svakog dana. Prezervativ postaje još propusniji za virus SIDE nakon transporta od proizvođača do onog tko ga kupuje, pošto ta plastika u kontejnerima prođe kroz velike promjene temperature (od preko 70 st.C. u ljetnom vremenu do minus tko zna koliko stupnjeva po zimi)

- grešno??? sredstvo koje prezervativom se zove štiti od trudnoće u 97% slučajeva. Pouzdano štiti od spolno prenosivih bolesti. Žena može lako zanijeti? Valjda ako je u onih 3% koje zatrudne kad promisle na sex. Transport? Velika greška proizvođača. Mislim da bi svaka tvornica prezervativa koja imalo drži do sebe trebala otvoriti ševački hangar pored proizvodnog pogona kako golduni ne bi u transportu gubili na kvaliteti. Transoprt 2-očito nakon proizvodnje ukrcaju na teretni brod koji ih vodi preko Arktika i Antarktika do Afrike. U luci Monrovija, Liberija ih prekrcaju na sofisticiranija prijevozna sredstva beduina, deve, koji kroz dugu arapsku noć jašu na istim preko Sahare do Tripolija, Libija te ih tamo prekrcaju na rusku švercersku podmornicu koja propušta vodu, pa ih ona dovozi pred Hvar, gdje se prekrcaju na Adrianu za Split i odatle se grijeh širi Lijepom Našom. Jedino tako je moguće da budu izloženi tako ekstremnim uvjetima. I, FYI, prezervativi se izrađuju od L.A.T.E.X.A. A to je guma. Ne plastika! Barbie lutka je plastika, čašica od jogurta je plastika. Kondom je od lateksa, možda se zato i zove kolokvijalno "gumica".

"Ovo je važno naglasiti stoga što je kampanju «protiv SIDE» netko provodio reklamiranjem prezervativa, a to je pogrešno. Osim što je grijeh učiti nekoga kako da bludno griješi, time se je još i pružalo lažnu sigurnost."

- pa mislim, hellou! Anybody there? I ja mrzim reklame! Kad mi useru dobar film. Ili kad mi prekinu Kućanice radi jebenog Domestosa. Ili Zakon braće radi Mcdonaldsa Big&Tasty (kako na to nitko nije reagirao? Big&Tasty?WTF?) I da, definitivno, moramo podučavati mlade da već ako se seksaju, seksaju bez kondoma, jer je to pogrešno! Divan razlog.

o planiranju obitelji:

"Napominjem da je za izbjegavanje začeća potrebno imati opravdane razloge."

-Bog nas je napravio da možemo birati. Dakle, ako partneri odluče da ne žele imati dijete, to je njihov IZBOR. Njihovo pravo. A kome bi uostalom trebalo pružiti opravdanje?

"Na osnovi zapažanja ogromnog broja parova koji se njome koriste, u slučaju pravilnog poučavanja i pridržavanja njenih pravila, utvrdilo se je da joj je sigurnost jedna nepredviđena trudnoća na 100 godina ženine plodnosti. No, s obzirom da je žena plodna samo samo tridesetak godina, da kroz neki period upravo želi postići začeće, da je tijekom trudnoće i neko vrijeme nakon poroda po prirodi neplodna, vrlo je mala mogućnost da bi kod jendog para koji upotrebljava ovu metodu neočekivano došlo do začeća. Tu i tamo ako se to i dogodi, uvjeravam Vas da se radi o prekrasnim djevojčicama i dječacima koji svojim roditeljima predstavljaju neopisivu sreću i bogatstvo."

-ogromni broj? N=6? N=100? Ogromno je relativan pojam. Kao i bogatstvo. I sreća. Autor Mudrolije ima i šesto čulo- to su sve prekrasne djevojčice i dječaci?

"Nemojte se obeshrabriti ako ustanovite da mnoge činjenice koje ste upravo saznali, ne zna neki doktor ili medicinska sestra. Ako zakazuje njihovo obrazovanje, ne zakazuje Katolička Crkva. Ona ulaže velike napore u pravilnoj edukaciji i informiranju zaručnika prije vjenčanja kao i bračnih partnera. "

- Mislim da je nakon ovoga svaka rasprava o tome treba li Crkva sudjelovati u spolnom odgoju u školama u najmanju ruku gubitak vremena.

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 25.01.2007. u 22:16 sati.