Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marole

Marketing

Čitanje...

.... poslanice sv. Pavla javnim bilježnicima, birokratima i Rimljanima koji su izmislili pravo.....

U ono vrijeme reče Isus svojim učenicima da će ga jedan izdati. Na to se svi sablazniše, a pogotovo, Juda Iškariotski. Mislio je, kako nije sredio sve papire oko Isusove izdaje. Zatim dođe do farizeja i velikih svećenika.
- Juda - reče mu jedan. - Ako nisi sredio sve papire, nećemo ti dati 30 srebrnjaka bez kamata i hipoteke na tvoju kolibu u Galileji. Moraš se požuriti, bliži se blagdan Pashe, ništa ti neće raditi.
- Hoću - odgovori Juda i požuri se.
Ponavljao je da mu je ovo odlična prilika i da će riješiti sve papire, prije nego se pijevci, izjutra, oglase . I uspio je srediti taman, svu tu mučnu birokraciju, kada se Isus sa učenicima pojavio na Maslinskoj gori. Mislio je zadovoljno, da je Petar glup kao stijena i da se on toga nije sjetio, te da on na toj svojoj glupoj stijeni, neće nikada izgraditi vilu svoju. Zatim je vidio Isusa kako prilazi, a Juda se odmakao od velikih svećenika i farizeja.
- Isuse - reče - ti kao moj učitelj i poslodavac, mi moraš potpisati nekoliko zahtjeva za kredit da mognem kupiti novi brod za ribati.
I Isus potpiše, i Judi, i farizejima, i javnim bilježnicima, i birokratima, i Rimljanima koji su izmislili pravo, da se ispuni proročanstvo i navještenje Svetog pisma.
Isusa osude i on uskriši treći dan po Svetom pismu.
A Juda živjaše lagodno i bez stresa sve do dana, kada mu Poncije Pilat zatraži poreznu karticu. On je nije imao, jer je bilo komplicirano imati sve čisto, i kad uvidje da sa PP-om nema šale, objesi se.



Dragi Maro, sretan Vazam
vzemi žlicu pa uz kazan!
Mladog luka turni v uha
napuni si ful trbuha!
Žderi, loči, gladne oči
zadovolji si po volji,
korizmi su posni dani
ionako odbrojani!
Jezuš nam je v Raja išel
pak bu s neba jemput sišel
da ne Zemli nam turizem
ne bu strani kak turcizem!
Da bi opet v Republike
bile same dobre spike
a gospari i gospoje
da su furti dobre volje.

Da vas pekla ogenj sprži
kad se zdigne Marin Držić!

Nemanja


Post je objavljen 23.03.2008. u 08:10 sati.