Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Ko još muze ovce bez diplome?

Moja mate se rodila tamo davne 1940-e,i otkad je ono proodala čuvala je ovce.Kod tih istih ovaca u ono vrime odvijao se i društveni mladenački život;prepričavale su se ćakule,smišljale nepodobštine za ić u trišnje,tuđe kuruze,gledali su se ispod oka cure i momci,pivale se pisme.
I poslin kad se udala,kad je došla u ćaćinu obitelj opet su je dočekale ovce.I tako od davnine pa do naših dana,mislim do sada.

Ali….dođe i tome kraj,napokon nakon 65 godina čuvanja ovaca spasit će je europska unija,jer po njoj sada MOJA MATE NE ZNA ČUVAT OVCE.
"Eto ti ga kanše" rekla bi teta Manda,kako ne zna kad je čuvalo tolika vrimena,i znala je ,a sad ne zna.
E vidiš ne zna,pa ne zna!
Jer za čuvat ovce u eVROPI tribaš imat školu,oliti diplomu,crno na bilo!?Moraš lipo proć tečajeve,izvadit krv da ne bi ti ovce zarazija Q groznicom ili bedrenicom,moraš proć tečaj higijenskog minimuma(ove evropske ovce imaju posebne prostorije za vršit nuždu),ne smiš vikat na ovce jer te mogu tužit za omalovažavanje ovim borcima za prava životnja,a čuja sam da ih ne smiš ni strić jer te mogu tužit za seksualno uznemiravanje kad ih ono držiš i povališ na zemlju,a pogotovo ne must .
Zadnje šta sam čuja je da i među njima ima pedera tako da moraš imat makar 2 ovna da mu ostaviš mogućnost izbora (osnovali su svoju zajednicu Be Iskorak).

A moja mate,di je ona u toj priči?
Kako nije naučila brojit,ona je svaku ovcu znala u glavu,i ako bi joj koja valila rekla bi;vali mi zrna,nema mi roške,lise,gare,mrke,šare,dragulje,cvite,crne….
A koliko je samo janjaca pomogla ojanjiti,koliko ih je donila u naramku iz gaja,ogrede,krša,,koliko se puta digla iz kreveta po najvećoj zimi da vidi jel se koja ojanjila,koliko je malih pothlađenih janjčića bilo u kužini kraj špakera,toplila ih i dojila iz bočice a danas ona vidiš "ne zna"!?

Ma meni je drago zbog nje,jer itako 10 godina mučim muku s njom i ćaćom da prodaju ovce,pa će tako valjda sad i biti,ali za ove druge ne znam?
Blago nama s takvom eVROPOM.
A reka je moj did Tičar da će doć vrag po svoje.I doša je.Pa vi sad ajte u eVROPU.
A reka je on i to da sirotinja uvik ostaje sirotinja,a sirotinju se nikad ništa ne pita.

ZAKLJUČAK:
Prije 100 god.trend je bija ić u ameriku,prije 50 u Njemačku,sad je trend za ić ka u eVROPU,za 10 godina u Aziju,a naša dica će valjda ić "u kur.."
Kad ćemo više biti svoji,uvik neke mecene i gazde, od avara,mađara,turaka,mlečana,francuza,austrijanaca,do pustih udruživanja ;kraljevina,federacija,asocijacija,evropezacija.A štaš kad ne znamo sami.

A moja mate bi samo da "zna " čuvat ovce bez diplome!Živili



Post je objavljen 25.01.2007. u 16:40 sati.