Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kraljicamira

Marketing

ZAHVALNOST

Negdje sam pronašla ove 2 izreke:

1) "Ne osjećajte se potpuno, osobno, neopozivo, vječno odgovorni za sve. To je moj posao! BOG
2) "Sve što vi pamtite, Ja zaboravljam, a sve što vi zaboravite, Ja pamtim!" BOG

"Budite uvijek spremni za darove Gospodnje i to uvijek za nove- nikada ne zaboravite da je Bog tisuću puta spremniji darovati, nego što ste vi spremni primiti!" (Meister Eckhart)

Ako postoji prečica do očitovanja čuda, onda je to stav zahvalnosti. Zahvanost pobuđuje zakon PRIMANJA. Dajemo ono što smo odlučili, a primamo ono što smo dali.Stoga, zapravo odlučujemo što ćemo u životu primiti. Što prije spoznamo tu istinu, bit će nam lakše putovati kroz život. Naučimo i usvojimo te dvije jednostavne čarobne riječi:HVALA TI!!!
Kad živimo sa zahvalnim srcem, u njega ne može ući strah, krivnja nestaje i postoji samo spokojstvo, ljubav, opraštanje i razumjevanje.
Počnite sa zahvalnošću za sve blagoslove koje ste dosad primili. Recite veliko HVALA životu i Bogu svako jutro kad se probudite. Tokom dana pronađite 5, 10,15, a svakim danom bit će ih sve više, razloga da zahvalite Bogu ( za još jedan novi dan, za zdravlje, za ljubav, za posao, za sretan dolazak na posao, za dobru vijest...za sve sada i uvijek HVALA).
U svakoj prilici zahvaljujte jer Bog prebiva u hvalama svoga naroda...
Usredotočimo li se na obilje; život će nam biti obilan;
usredotočimo li se na nedostatak, u životu će nam uvije nešto nedostajati. Riječ je o usmjeravanju pažnje! Počnite tragati za onim dobrim, i prestat ćete opažati ono loše... I osjećat ćete se blagoslovljenima!
Život postaje smireniji kad prestanemo tumačiti sve što nam se dogodi, već sve što nam se događa prihvatimo kao prikriveni blagoslov. Kad svojim životnim putem koračamo sa riječima HVALA TI u srcu, HVALA TI u mislima, HVALA TI na usnama, nestaje sve čega smo se bojali. Odlučimo li se uzdići iznad svijeta opažaja i živjeti u svijetu Božje ljubavi, HVALA TI postaje način života. Predajući se ljubavi, predajući se Bogu, cijeli dan možemo proživjeti međusobno izražavajući zahvalnost.

"Život je dar, a naš je posao da ga naučimo primati"! ( Lazaris)

Svakog dana odvojite malo vremena i budite zahvalni za sve ono što niste, i za ono što jeste, za sve ono što nemate, i ono što imate!
Ne možete istodobno biti i zahvalni i nesretni!!!
Dakle, što odabirete?



Post je objavljen 24.01.2007. u 22:00 sati.