Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uzmipare

Marketing

Analize

Golden State (h-6,5) - New Jersey 2 thumbup 110:109


Unatoč triple-doublea Jasona Kidda NJ nije uspio pobjediti u Sacramentu (L 88:87). Nije Sacramento toliko dobra ekipa koliko je Carter odigrao loše (8 koševa, 5 asista i 3 skoka). Uz Krstića koji je izgubljen za ovu sezonu, fali i drugi strijelac ekipe Jefferson.
Glavni razlog zašto igram hendikep na NJ je najvjerojatnije neigranje beka Davisa, najboljeg strijelca i asistenta GS-a, koji se ozljedio na utakmici protiv Lakersa (L 108:103). "Zamjena" Monta Ellis je drugi strijelac ekipe (17,7 koševa), ali nije razigravač kao Davis i tu vidim veliku šansu za NJ. U zadnjih 10 utakmica GS ima 3 pobjede i to doma protiv jedne od najgorih gostujućih momčadi Clippersa, 4 razlike protiv Seattlea i u gostima protiv ozljedama skršenog New Orleansa.
Ne ponovi li Carter lošu igru od preksinoć i neigranjem Davisa, NJ bi mogao i do nove pobjede.


New York - Phoenix 2 thumbup 107:112

Oni koji imalo prate nba ligu znaju o kakvom je paru riječ, a čak sam i iznenađen vrlo dobrim koeficijentom. Statistika bi rekla da NY uopće nije loš s 5 pobjeda u zadnjih 10 utakmica, ali im ne mogu oprostiti zadnji poraz u Miamiju kad nije Wade igrao. Razlog porazu leži u ozljedi koljena Stephona Marburya pred kraj prvog poluvremena i neće ga biti na noćašnjoj utakmici. Jedini igrač za spomenuti iz ekipe je centar Eddie Curry koji igra konstantno dobro.
Smatram da Phoenixov niz od 15 pobjeda nije upitan, a i započet je utakmicom s NY-om. Prijete sa svih pozicija, samo je pitanje koga će Steve Nash bolje razigrati.
Na žalost, hendikepa nema nigdje u ponudi.


Post je objavljen 24.01.2007. u 22:45 sati.