Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

SNJEŽNO NEVRIJEME ZAHVATILO EUROPU

Dio Europe, od Austrije, Francuske, Njemačke, Švicarske do Španjolske zahvatilo je snježno nevrijeme. Agencije javljaju o otkazanim letovima, zametenim cestama i zatvorenim školama.

Cestovni i zračni promet u južnoj Njemačkoj uvelike je poremećen zbog velikih snježnih padalina. Snijeg je počeo padati u utorak, a zbog niskih temperatura i poledice koja se stvarala na cestama došlo je do više prometnih nesreća u kojima je poginulo dvoje vozača.
U zračnoj luci u Stuttgartu ostalo je od sinoć oko 1.000 putnika kojima su letovi otkazani u utorak navečer.
Prema meteorološkoj službi, u četvrtak će snježne padaline zahvatiti i sjeverni dio Njemačke, a mogle bi potrajati do subote.
Tristotinjak kamiona ostalo je u noći s utorka na srijedu blokirano na cestama na jugu Austrije, dok je 12.000 kuća ostalo bez električne energije.
Do prekida električne energije došlo je i u francuskim središnjim pokrajinama Auvergne i Lomousin gdje je bez struje trenutačno oko 100.000 ljudi.
Snijeg je u Španjolskoj izazvao pravi kaos, sa sniježnim padalinama od 20 do 25 centimetara u područjima nadmorske visine iznad 200 metara. Zatvorena je zračna luka u Pamploni (Baskija) te brojne morske luke, a zbog snježne mećave iz škole je izostalo oko 2.300 djece.


Snježno nevrijeme zahvatilo dio Europe (Jutarnji List)

fotogalerija (jutarnji.hr)
fotogalerija (BBC)
Snowstorms kill three, bring traffic chaos to Europe (AFP)
Three killed as heavy snow hits southern Germany (TerraDaily)




Post je objavljen 24.01.2007. u 15:24 sati.