Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slonic

Marketing

ti to možeš!!!!!!!!!11

Jučer sam razgovarajući sa svojim djetetom, tinejđerom, čula rečenicu i to više puta, JA TO NE MOGU!...polomila sam jezik, presušila mi slina, više ni sama nisam znala što sam rekla a što nisam kako bi djetetu objasnika da svatko može sve, samo ako to želi i naravno ako se trudi...ništa ne pada s neba i nitko ti ne može uliti u glavu školski uđbenik...teško je svima nama raditi stvari koje nas baš i ne vesele ali moramo, mučimo se i trudimo i s vremenom zaboravimo da to moramo, to nam je jednostavno svakodnevnica i to prihvatimo tako, pa nam je odmah i lakše.

ja sam tu stavila tekst koji je upućen prvenstveno njoj, a i bilo kome tko misli da nešto ne može. prvenstveno da bi nešto mogli, moramo se suočiti sa nama samima, a to je očito svima nama najteže. Ako netko ima neki savjet, neka ga napiše....savjeta nikada dosta..................

Što god misliš da možeš, ti to doista i možeš, i obratno od toga - što misliš da ne možeš, ti stvarno to ne možeš učiniti. Iako si potpuno uvjeren da to nisi u stanju učiniti ja ti odgovorno tvrdim da jesi. Stvar je samo u tome što ti misliš da ne možeš. I što sada možeš učiniti? Poslušaj: najprije se rodi misao: "Ja to ne mogu" i svaku svoju stanicu privikavaš na tu informaciju. I dok svaka tvoja stanica počne nositi tu informaciju, ponavlja u sebi: "ja to ne mogu...ja to ne mogu...ja to ne mogu", dotle tvoja podsvijest nastoji tu informaciju uobličiti na materijalnom nivou. I jednoga dana pokušaš ustati iz kreveta kad ono cijelo tijelo zazvoni: "ja to ne mogu", ili "ja ne mogu ustati", ili "ja ne mogu ovo", ili "ja ne mogu ono"...... i td.
I što je najgore od svega, ti stvarno misliš da to ne možeš učiniti. To misli i svaka tvoja stanica, svaki tvoj mišić i svaka misao, a posljedicu osjećaš.....ti ne možeš ovo ili ono....svejedno je! A pitam te, kako s time živjeti? Znaš li da se je jednom dogodilo da je jedna žena podigla kamion težak 6 tona, jer se pod kotačima tog kamiona našlo njeno dijete. A znaš li zašto je to ona mogla učiniti? Zato što je na trenutak u bojazni za život svog dijeteta - zaboravila da ona ne može podići 6 tona. Da se je u tom trenu prisjetila toga - vjeruj mi, on ne bi mogla dignuti toliku težinu. Zar ti ova priča ne govori sve? Počni misliti da možeš, izmjeni informaciju svake svoje stanice, počni se ponašati kao da možeš, izmjeni svoje vjerovanje i počni vjerovati da možeš. I učini što god želiš, sve je ispravno ako daje konačni rezultat - ja mogu!


Post je objavljen 24.01.2007. u 14:28 sati.