Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chica17

Marketing

Razarači prijateljstva: Ne budite posesivni

Prijatelji su danas gotovo nadomjestak za obitelj, osobito mladim, zaposlenim ljudima koji još nisu u braku i nemaju djecu. S najboljim se prijateljima čujemo i vidimo gotovo svaki dan, njima povjeravamo svoje najdublje brige, probleme i radosti, češće nego roditeljima, braći i sestrama ili rodbini. Zato nas tako bolno pogađa kad nas najbolji prijatelj razočara i kad se naše prijateljsvo raspadne. Baš kao i u vezi, prijatelji mogu početi gušiti jedno drugo posesivnošću i biti ljubomorni na vaše druge prijatelje. To je jasan znak da je vaš odnos krenuo krivim, nezdravim smjerom. Kako se čovjek odnosi prema samome sebi uvelike utječe na to kako će se odnositi i ponašati prema drugima te na koji će ga način okolina doživjeti, kažu psiholozi. Postoji nekoliko osobina zbog kojih ih drugi mogu početi izbjegavati, primjerice, hvalisave osobe koje stalno pričaju o sebi i svojim "uspjesima" na poslu, u privatnom životu i sl. Kažete li mu da ste kupili novi auto, on će odmah uzvratiti da ima novu Alfu, ako ste vi dobili bolji posao, on je odmah dobio povišicu.
Prekidate li osobu dok govori, poručujete joj da vam je njezina priča nevažna. Kad dvije osobe razgovaraju, obje bi trebale pričati i slušati u sličnom omjeru.
Ljubomora i posesivnost ubijaju i najbolje prijateljstvo
Kako se čovjek odnosi prema samome sebi uvelike utječe na to kako će se odnositi i ponašati prema drugima te na koji će ga način okolina doživjeti, kažu psiholozi. Postoji nekoliko osobina zbog kojih ih drugi mogu početi izbjegavati, primjerice, hvalisave osobe koje stalno pričaju o sebi i svojim "uspjesima" na poslu, u privatnom životu i sl. Kažete li mu da ste kupili novi auto, on će odmah uzvratiti da ima novu Alfu, ako ste vi dobili bolji posao, on je odmah dobio povišicu.
- Prekidate li osobu dok govori, poručujete joj da vam je njezina priča nevažna. Kad dvije osobe razgovaraju, obje bi trebale pričati i slušati u sličnom omjeru
Razarači koje prijateljstvo stavljaju na kušnju
- Kasnite prijatelju svaki put kad se dogovorite i sigurno ćete ga otjerati od sebe. Nikakve isprike tu ne pomažu jer je to znak nepoštivanja tuđeg vremena.
- Izbrbljate li ono što vam je prijatelj ispričao u povjerenju, prekršili ste jedno od osnovnih pravila prijateljstva. Treba znati čuvati tajnu.
- Optužujete li stalno druge za svoje loše raspoloženje, ljudi će se prestati družiti s vama jer će ih to umarati. Svatko ponekad ima loš dan, ali nisu drugi krivi.
- Ružne primjedbe na račun drugih rasa, nacija, vjera, spolnih orijentacija i slično stvaraju lošu sliku o osobi, zbog čega je drugi mogu početi izbjegavati.

- Govorite li drugima stalno što bi i kako trebali činiti, nećete dugo biti popularni. To stvara dojam da ih smatrate nesposobnima i da ih želite kontrolirati.
- Manjak osjećaja prema drugima i pretjerana osjetljivost kad je riječ o vama su osobine koje će udaljiti prijatelje od vas. One često idu zajedno.
- Očekujete li od drugih da se ponašaju prema određenim pravilima, tad ih se i vi morate držati. Dvoličnost i dvostruki standardi su nepopularne osobine.
- Žalite li se neprestano na sve - lošu vladu, hranu u restoranu ili vrijeme - uskoro ćete ostati sami. Nitko ne može podnijeti toliku dozu pesimizma i crnila.
- Osobe koje moraju stalno biti u središtu pažnje na početku mogu djelovati zabavno, ali nakon nekog vremena ćete osjetiti da samo crpe vašu energiju.
Ne hodaj ispred mene, možda neću slijediti.
Ne hodaj iza mene, možda neću voditi.
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj."

JA I MIHAELA(LIJEVO)U ITALIJI :)Image Hosted by ImageShack.us

TEA I JA-Image Hosted by ImageShack.us
MOJA BEST FRENDICA ANAImage Hosted by ImageShack.us
EVO TO SU PAR MOJIH JAKO DOBRIH PRIJATELICA,ALI IMA IH JOS JAKO PUNO,ALI DI BI STIGLA KAD BIN POCELA STAVLJATI OD SVIH SLIKE,,ALI MOJ SAVIJET PAZITE KOME VJERUJETE,JER JA DAN DANAS PAZIM STA I KOM GOVORIM,I TOG SE DRZITE JER NIKAD NEZNATE TKO VAM JE PRJATELJ

Post je objavljen 24.01.2007. u 14:42 sati.