Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snow1ski

Marketing

POBJEDA SOFIJE NOVOSELIC

























Myspace Layouts
I found this layout design on PureLayouts.com - check out their MySpace Layouts.

HINTERSTODER - Hrvatska je prvoga dana XIII Igara Alpe Jadran koje se do četvrtka održavaju u austrijskom Hinterstoderu osvojila čak pet odličja, ali će ove Igre ući u povijest jer je to prvi puta da mladi hrvatski sportaši do 17 godina osvajaju medalje u tri sporta na Igrama Alpe Jadran.

Velika nada hrvatskog skijanja Sofija Novoselić osvojila je zlatno odličje u veleslalomu i potvrdila se kao prava nasljednica Janice Kostelić koja je prije desetak godina upravo na Igrama Alpe Jadran osvajala prva odličja. Sofija je bila najbrža u obje vožnje, unatoč činjenici da je prehlađena i imala je povišenu temperaturu. Sutra Novoselić nastupa u svojoj disciplini slalomu. U veleslalomu je Tea Palić bila osma, a kod mladića Luka Diel-Zadro je bio 13., a Franko Brigović 14.

Nakon alpskog skijanja u Hinterstoderu je hrvatsko skijaško trčanje došlo do povijesne prve medalje na velikim međunarodnim natjecanjima i to čak dvije. Brončano odličje osvojila je muška i ženska štafeta u disciplini ekipni sprint koji je zbog nedostatka snijega premješten u Spittal, a to se mjesto pokazalo izuzetno sretnim za hrvatske nordijce. Prvo brončano odličje pripalo je Vedrani Malec i Nini Broznić, koji su tri štafetna kruga napravile za 11.02 minuta, a pola sata poslije njih stigla je bronca i od muške štafete - Dominika Kordića i Filipa Kontaka. Druga ženska štafeta Viviana Papić i Maja Brajdić zauzela je osmo, dok su Mateo Jerbić i Tomislav Crnković bili 10. Sutra je u Spittalu na rasporedu pojedinačna klasična utrka.

Ženska stolnoteniska ekipa osvojila je ekipno zlato pobijedivši sve suparnice bez ijednog izgubljenog dvoboja, dok je muška ekipa brončana. Mirela ?urak, Ljiljana Janković i Dina Pervan redom su sa po 3:0 pobjeđivale Korušku, Štajersku i Veneto, a u finalu i mađarsku Baranju. Muški su u polufinalu izgubili od Baranje sa 3-1, ali su Matej Mamut, Frane Kojić i Ivan Željko, inače dvije godine mla?i od konkurencije u borbi za broncu svladali Štajersku sa 3-0.

Odličan nastup imali su hokejaši na ledu, koji su u prvoj utakmici dobili Gradišće sa 25-1, a u drugom susretu vrlo jaku Štajersku sa 3-2, nakon sto su gubili sa 2-0. Hokejaški turnir se nastavlja sutra. (H)



Post je objavljen 23.01.2007. u 21:34 sati.