Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Laže selo laže Jadranka

Naprosto je gadljivo ovo što se događa, a događa se.
Po ne znam koji put, Hrvatima se na sam spomen tajnih službi i njihovih od nikoga-i-svakoga (ne)kontroliranih djelatnosti – diže kosa na glavi. Tko, koga, zašto, kako, ništa se, ama baš ništa sa sigurnošću ne zna u ovoj Zajebanoj Našoj. Netko Neovlašten-Netko izdao je po svemu sudeći protuzakoniti Istražni-Nalog za protuzakonitom Sigurnosnom-Provjerom Nekih-Tamo Tko-Zna-Možda-I-Nas.
I što slijedi? Mislili ste istraga, utvrđivanje odgovornosti, ne daj bože rasvjetljavanje cijele papazjanije? Ma jok! Po nepisanom pravilu u Zajebanoj Našoj, ono što slijedi su: međusobne optužbe, borba za očuvanje pozicija, nedostatak ikakova stida, ja lažem, ti lažeš, ona laže…
Kakogod da okreneš i u bilo kojem padežu, činjenica jest da - Jadranka laže. Jedna Jadranka laže, vjerojatno i obe, piramida sestrinsko isprepletenih interesa urušava se sama u sebe.
I s obzirom na tu dosadašnju isprepletenost, to bratsko/sestrinsko djelovanje - naprosto je gadljiva lakoća s kojom ministrica Jadranka Kosor odbacuje ´zapovjednu odgovornost´ i optužuje drugu Jadranku, Jadranku Cigelj da laže. Ta lakoća prelazi svako poimanje posjedovanja obraza i pristojnosti i to iz više razloga.

Prvi
Dok je ministrici i njenoj stranci odgovaralo imati takav simbol stradanja i herojstva u svojim redovima, odnosno dok je ministrici i njenoj stranci odgovaralo podgrijavati takav simbol stradanja i herojstva kao što je Jadranka C. u svojim redovima - dotle je Jadranka s Jadrankom bila kao prst i nokat. Bliska suradnja, pozicioniranja, slikavanja i poziranja, ruka je ruku mila, tekli su med i mlijeko. No ministrica sada, optužujući ženu simbol, pokazuje kratko pamćenje (koje HDZ, što se generala i heroja tiče, poslovično pokazuje).
Drugi
Ministrica osim toga pokazuje da uopće ne poznaje elementarna pravila kućnog odgoja. Samo zbog svega što je ta žena prošla u četničkim logorima – trebalo bi po pravilima pristojnosti izbjeći javne svađe. Normalnoj osobi -naprosto iz elementarnog osjećaja stida- ne bi na pamet palo, javno se sa ženom obračunavati pred TV kamerama i upuštati u bijedne kokodakajuće obračune. Ne bi joj na pamet palo, sebe i tu ženu, izlagati ´stručnoj´ analizi opskurno kontra-obavještajno kicoških likova kao što je Domazet ´Nostradamus´ Lošo etc, etc…
Treći
No ministrica Jadranka očigledno elementarnog osjećaja stida nema - ali ima osjećaj straha - od svoga šefa Premijera. Naprosto je gadljiva spremnost kojom Jadranka žrtvuje obraz i dojučerašnje najbliže suradnike (ako me sjećanje ne vara, mislim da joj nije prvi put) - kako bi sačuvala fotelju, koja joj po svemu sudeći izmiče.

Tko tu koga laže posljedično gubi na bitnosti, jer uopće ne sumnjam da će Sanader u predizbornoj godini nogirat´ i svoju desnu suzu - Plačnu Jadranku, a da bi pred zabludjelim biračkim tijelom sačuvao iluziju svoje odlučnosti i transparentnosti HDZa. Danas/sutra Ivo će žrtvovati i Jadranku, ne zato jer je uhvaćena u laži, već samo zato jer je – uhvaćena.
Zgazit će taj, ako mu zasmetaju - i veće zvjerke. Netrepnuvši.
Kako ono reče: ´Ima da te nema?´
A sad zapjevajmo onu staru istinitu: LAŽE SELO, LAŽU LJUDIIIII….

Post je objavljen 23.01.2007. u 21:09 sati.