Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xxxgirlll

Marketing

I Rusi na koljenima

Još jedna briljantna partija hrvatskog kružnog napadača.

Pohod na drugo svjetsko zlato se nastavlja. Konačnih 32:27, uz vrlo dobru obranu i nadahnut napad, Paklene su još malo približili statusu rukometnih bogova. Balić, Vori, Džomba i Metličić fenomenalni.


Hrvatska je već na početku moćnoj Rusiji dala do znanja tko je glavni favorit za zlato. Ponovno fantastična obrana 3-2-1 suparniku nije dala disati. Njihov trener Maksimov već je u šestoj minuti pozvao time-out, ali njegovi igrači u napadu nisu imali rješenja.

Premda olimpijski prvaci u napadu nisu bili tako lepršavi kao dan ranije, prednost je u prvih 20 minuta uredno rasla. Pogotkom raspoloženog Metličića deset minuta prije kraja prvog dijela Hrvatska je povela s 12:6, pa je Červar već krenuo s rotacijama.
No, neugodni i čvrsti Rusi su se odbili predati. Krajem prvog dijela uspjeli su smanjiti na dva razlike, no poluvrijeme je završilo 16:11 nakon tri uzastopna pogotka Hrvata, uključujući i spektakularan gol Balića u posljednjoj sekundi.

Snagu hrvatske obrane ilustrira čak dvostruko manji broj ruskih napada od uobičajenih tridesetak po poluvremenu te podatak da su Losert i Jerković zajedno obranili samo jedan udarac. A opet je bilo plus pet za nas.

I početak nastavka obilježava loša forma naših vratara, pa je Rusija udarcima iz daljine održavala razliku na dva do četiri gola. Balić i fenomenalni Vori, koji igrama kandidiraju za najboljeg igrača prvenstva, s druge su strane izluđivali rusku obranu, 'probudio' se i Džomba, puni doprinos dao je i Metličić, pa smo Ruse ipak održavali na sigurnoj distanci.


Balić je odigrao u skladu s renomeom - proglašen je za igrača utakmice

U posljednjih desetak minuta krenulo je i Jerkoviću, koji je imao nekoliko izvrsnih obrana, pa je utakmica mirno privedena kraju, za treću pobjedu u skupini i maksimalna dva boda za drugi krug natjecanja. Jedina loša vijest u cijeloj je priči ozljeda Metličića nekoliko minuta prije kraja. Pero je dobio koljenom u mišić i više se nije vraćao u igru. Još se ne zna koliko je ozljeda ozbiljna.

Nakon dana odmora, naši natjecanje nastavljaju u Mannheimu, a prvi protivnik bit će nam Danska.

Inače, jedini čovjek koji je nakon utakmice bio ojađeniji od Rusa vjerojatno je Davor Dominiković koji je stigao u Stuttgart, ali utakmice gleda s klupe. Borba za njegov nastup u drugom krugu se nastavlja, a objava službenog B-nalaza još se čeka.

Hrvatska - Rusija 32:27 (16:11)

Stuttgart. Porsche Arena. Gledatelja: 6.000. Suci: Bord i Buy (Francuska).

HRVATSKA
Losert, Jerković; Kaleb, Sulić, Balić 6, Lacković 3, Zrnić, Vori 5, Džomba 8 (4), Vuković 2, Špoljarić, Metličić 7, Vukić 1, Valčić.

RUSIJA
Kostigov, Titov; Filipov, Krivošlikov, Jevdokimov 1, Kajnarov, Rastvorcev 5, Kamanjin, Čipurin 1, Kokšarov 4 (3), Kovaljev 5, Igropulo 5, Ivanov 6, Mjagkov.

SEDMERCI: Hrvatska 4 (4), Rusija 4 (3)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4, Rusija 10 minuta



Post je objavljen 23.01.2007. u 15:45 sati.