Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uraljamanyc

Marketing

Sta rade nasi konzulati i ambasade??

Prije par dana kad sam radila top 5. listu zaboravila sam napisat da previse stvari svacam osobno. Ima tome par godina da je jedan Hrvat otea autobus i nozem ubija vozaca,a mene bilo sram sta sam i ja Hrvat, a covika i ne znam. Kad cujem nekog "nepametnog" iz Splita, uvik pomislim; ajme sramoti mi grad. Kad citam kako nam je CRO lipa ponosna sam kao da sam je sama pravila. Ili kad kao neki dan u NYT vidim nase zgodne momke...aj dobro probude se neki osijecaji koji bas i nisu majcinski.

Prije par dana izasa je clanak u Baltimore sunu, posto ne citam te novine, tribalo je par dana da dode do mene.

Ili jos bolje; zanemarite originalni clanak, procitajte ovaj di se pokusava svatit odakle ovoj novinarki ideje da pise tako nesto, a i volili bi znat sta je doticna "uzivala" dok je to pisala.

Novinarka koja je napisala ovo je "Julia Gorin is a 34 year old opinion-writer, well paid American Serbs'
propagandist and "stand-up comedienne" who lives with her pit bull
and a husband in Manhattan, New York City." ono sta je strasno je ovo: "Julia Gorin writes about the Balkans and serves on the advisory board of the newly formed American Council for Kosovo. Her e-mail is jegorin@erols.com."

Srica pa i na ovoj strani ima ljudi koji ne mogu ignorirat ovoliku kolicinu gluposti, i koji ne odmahnu samo rukom kad procitaju takve gluposti (a nemaju nikakvu funkciju u vladi).

I meni je savrseno jasno da neko pise gluposti, (il' kao sta kaze naslov protesnog pisma koji je poslan glavnom uredniku : "Everybody is entitled to their opinion but not to their facts" )ali da ih pise, a da niko od nasih ambasadora i konzula ne reagira mi nije jasno. Zasto se njih placa?

UPDATE :

Dobila sma email od nekog malo ozbiljnijega od mene i vidite sta on kaze;

Draga Stefi ,

Ne vjerujem da su iz konzulata ista slali. Nije to njihov posao. Cak mislim da sluzbeno jedino smije to raditi ambasada. Za to je potrebna PR agencija koja se bavi ovakovim dopisima. Na zalost ja do sada nisam uspio uvjeriti zasukane sluzbene Hrvate u Zagrebu o potrebi PR agencije koja bi zastupala HR. Uvjiek odgovor isti: Puno je to novaca, mi cemo...i tako to ide iz godine u godinu.

Govorit cemo mi jos o tom. Budi pozdravljena,


E ako ovo nije ludilo ja ne znam sta je,TO NIJE NJIHOV POSAO!! zvala sam i Croatian office u NYC, a oni mi kazu, to nema veze s njima ?!?!?

IPAK SE KRECE :
Druz je posla demant , pa steta da se izgubi u komentarima.





Post je objavljen 23.01.2007. u 01:40 sati.