Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Blaženi Klović

JURAJ JULIJE KLOVIĆ
- KNEZ MINIJATURE
- Među velikanima hrvatske kulture na području likovnog stvaralaštva, nesumnjivo je jedno od najvećih imena Juraj Julije Klović - Gulio Clovio Croata (1498.—1578.), najsjajniji predstavnik europske i svjetske minijature. Bogatstvom i savršenstvom izrade njegova su slikarska ostvarenja vrhunac renesansnog slikarstva razdoblja cinquecenta. ... (iz monografije "Knez minijature" - prof. Ivan Barbarić)



I kakve to sad ima veze s kickboxingom i mojim blogom?

Ima! I to činjenica da je Klović najsjajniji predstavnik europske i svjetske minijature, a najsjajniji predstavnici hrvatske minijature sportskog izvještavanja su naše Sportske novosti.

Pogledajte:


Napomena: članak je prikazan u stvarnoj, prirodnoj iliti naravnoj veličini, baš onako kako je objavljen 22.01.07. u Sportskim novostima na dežurnoj stranici.

Evo kako oni objavljuju činjenicu da je jedan naš kickboksač obranio titulu Europskog prvaka u borbi po profesionalnim pravilima. Koliko god smeta minijaturnost, toliko smeta i nadnaslov - Borilački sportovi, kao ne zna se za kickboxing?

Može li manje, ne vjerujem jer ni oni ne bi vidjeli što su napisali. A taman sam ih pohvalio, djelovalo je da ide na bolje (mislim više i veće članke, pa čak i pokoja sličica), ali ne, opet se oni sjetiše Klovića.

Ali, što ćemo, možemo samo biti uporni (u svome strpljenju) i nadati se.




Post je objavljen 23.01.2007. u 00:02 sati.