Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Zašto smo mi s Miljevaca a ne iz?

Počeh pisat o noćnom životu Miljevaca a onda svatih da osim zavijanja čagalja,jakih svića lovokradica oliti zekoubojica,poneke lisice oko kuća i nema šta pametno.A da, i ulične rasvjete ko iz starih filmova-danju ne triba,a noću ne gori pa ko voli nek izvoli.Bitno da lipo pari.
Nego mene zanima zna li ko zašto smo mi "s" a ne "iz" Miljevaca?Nako laički znam da je uglavnom sve ravno,sama ravnica,poneka smrika,grm nigdi brda,osim ako nećemo brojit rudnik kod Oštarije.A možda se kaže "iz" samo kad je sve na rpi,zbijeno;ovako ispada da to kažemo samo za geometrijsku sredinu sela,u ovom slučaju to bi bila Ekonomija.Jesam pametan.Odakle si-iz sredine sela,iz Ekonomije .Mislim da nisam blizu rješenja.
A tek MIljevački plato iliti visoravn ,znači ravnica iznad mora.Po tome onda imamo prominski plato,sedramićki,pokrovnički i itd (band).
I onda EUREKA!Znam šta je.Mi smo "s" biće zato što gledamo druge (kao i drugi nas) s visoka.Nema više pozdrava ni dobar dan,ni valjen Isus,( ni zdravo druže),ništa.Eto zato smo mi "s" a ne "iz",iako smo zapravo više "od" k...... Živili, veselili se i igrali golf


Post je objavljen 22.01.2007. u 20:15 sati.