Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Razotkrivanje


Malo po malo, obruč se sužava. Nazire se razotkrivanje.

Izađemo Plavuša i ja iz banke, i kao slučajno zabijem se u jednog gospodina surfera.
Riječ po riječ dodirnuli smo skoro sve teme koje nas povezuju. Između ostalog pita on nas:
- kako je bilo na skijanju.... ma uglavnom nešto sam pročitao.
Mene ulovi smijeh, jer nemam pojma šta je on to čitao, ali ne vraćam se na temu, idemo dalje, da nebi čovjek možda nekim slučajem spomenuo blog pred Plavušom.
Počnemo o surfanju. Kažem ja da sam prodao jedro a on će:
- da, čitao sam koje si dogodovštine imao kad ti je puklo. (opet je nešto čitao! ma nisam valjda pisao o tome na kjd-zagreb) ...
- napisao sam ti ja onda u komentaru kako je meni bilo isto tako u 11 mjesecu...
- ?!?!?!?
U jebote, pa on stvarno priča o mom blogu! Opet sam razotkriven. Brzo mjenjaj temu. Zapravo, vozio sam tematski slalom. BaneK legendo! ko bi te skužio?

No nije BaneK prvi. Razotkrili su me u jednom šutu: Kum, Tigar i Ksena-Tigrova žena ratnica, ali me nisu stigli nahvaliti pred dragom. Malo prije mi je stigao e-mail od tigrice0309 sa naslovom «e moj sandokane»(nije Tigrova žena). .... u majku mu. U prilogu emajla neki moji perverzni tekstovi koje sam skoro objavio. Ipak, teško biste ih shvatili. Moguće ih je bilo shvatiti samo u vrijeme nastanka, inače nisam takav.

Dakle, pitanje je dana kad će plavuša otkriti ovaj moj mali virtualni svijet, koji se jednim klikom uključuje i isključuje, a da pritom sve što ovdje nastane ostaje u tom svijetu i ne razvlaći se poput žvakaće kroz realni ostatak dana, kao i svaki san koji prestaje s jutrom. Nabolje od svega je to što je đaba: poslje nikom ne moram polagati račune i ništa dodatno objašnjavati.

No kad Zveki ovo sve pomno prelista, imati ću šta objašnjavati. Možda će biti pitanja i za čitateljice.

Ali s obzirom koliko mi je vremena preostalo iskorisit ću ovu ovaj post kako bi u Seinfeldovom stilu prokomentirao neke izjave koje me malo iritiraju i suprotne su pojmu konkretnosti, direktnosti ili konciznosti kao npr:

Iritinitinus No1.

Pitanje: «oprostie, mogu li vas nešto pitati?»
Pauza u nadi pozitivnog odgovora «da!»

Što bi bilo kad bi odgovor bio «ne!»?
1. onaj tko bi rekao «ne» bio bi sam sebi proturječan, jer je ipak dozvolio da mu postavi pitanje, iako se on tome protivi. da bi stvar bila još gora je morao dati odgovor «ne!». dakle, glupo bi bilo da daa bilo koji odgovor osim "da". a čemu onda to pitanje? pitaj, šta hoćeš!?
2. mislim da onaj tko pita ovo pitanje dovodi sebe u opasnost ako pita osobu sklonu agresiji i fizčkom obračunavanju jer ga je pitanjem zapravo doveo pred zid u slučaju da ovaj ne želi da ga itko išta pita.
3. gubitak mojih živaca, jer ako mene interesira isto što i onog koji postavlja pitanje znači da nas zapravo zanima nešto drugo, a ne da li ovaj nekom može ili nemože postavljati pitanja.

.... eto toliko od mene.


Post je objavljen 22.01.2007. u 19:35 sati.