Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

DVA SNAŽNA POTRESA POGODILA OTOK SULAWESI U INDONEZIJI

Snažan potres snage 7,3 stupnjeva po Richterovoj skali, s epicentrom na dubini od oko deset kilometara ispod površine Molučkog mora, pogodio je sjever otoka Sulawesija na istoku Indonezije, priopćio je američki Geološki institut.

Indonezijski meteorološki institut, koji je priopćio da je registrirao snagu potresa od 6,7 stupnjeva, upozorio je preko medija na opasnost od tsunamija nakon što su naknadni potresi i podrhtavanja zabilježeni i 45 kilometara od epicentra koji je bio lociran na 130 kilometara od grada Ternata na sjeveroistoku Indonezije.
Pacifički centar za upozorenja od opasnosti tsunamija također je objavio kako je potres bio dovoljno snažan da izazove tsunami.
Indonezija je 2004. godine doživjela najveći udar tsunamija u kojem je poginulo više od 160 tisuća ljudi.
Glasnogovornik Centra za upozoravanje na opasnost od tsunamija izjavio je kako postoji mogućnost manjih lokalnih tsunamija u krugu od oko 100 do 200 kilometara od epicentra.
Agencije javljaju da su tri osobe ozlijeđene u crkvi koja je oštećena u potresu u regionalnom centru Manado, na indonezijskom otoku Sulawesi. Također javljaju kako stanovništvo u panici bježi iz svojih kuća.


Post je objavljen 21.01.2007. u 19:25 sati.