Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kreativnikutak

Marketing

Najdepresivniji dan 2007.

Čitam u novinama (na netu) da je danas, 22.01.2007. najdepresivniji dan u godini i da danas ljudima baš sve propada (ali doslovno).
Mislim si ja, kud baš danas, kada je natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika. Ali kako je - je. I bila sam na natjecanju i sve je bilo dobro, ali mogu vam reći da sam se dobro preplašila.
No, dakle... Da ne skrenem s teme. Pokazat ću vam članak koji sam ujutro pročitala.

Ako se danas osjećate malo potišteno i depresivno možda vas utješi pomisao kako stvari vjerojatno neće postati lošije jer je danas najnesretniji dan 2007. godine, kažu znanstvenici.
Neplaćeni božićni računi, loše vrijeme i propali novogodišnji planovi ujedinili su se i učinili datum 22. siječnja najmračnijim danom godine. Znanstvenici su zaključili kako su Britanci jedini narod koji se može nositi s depresijom današnjeg dana, nazvavši ih najoptimističnijima.

Doktor Cliff Arnall, psiholog sveučilišta Cardiff, osmislio je formulu koja pokazuje da je današnji dan najdepresivniji. Njegova jednadžba uračunava šest faktora: vremenske prilike, dugovanja, vrijeme od Božića, vrijeme od propalih novogodišnjih odluka, niske razine motivacije te osjećaj potrebe za djelovanjem. Svi faktori zajedno čine “depresivni ponedjeljak”.

Doktor Arnall rekao je kako razumijevanjem glavnih faktora za depresiju možemo spriječiti da nam sljedeća godina bude nesretna. “Koristite dan kao odskočnu dasku za veću kvalitetu življenja. Na primjer, odredite strogi budžet za božićne kupnje pa ćete sljedeće godine u siječnju biti manje depresivni. Također, odlučite promijeniti svoje ponašanje kao na primjer, prestanite pušiti, zdravije se hranite, više vježbajte ili pronađite novi posao.”

Također bi bilo dobro na današnji dan pripaziti u prometu. Naime, skoro polovica vozača u siječnju pati od simptoma poput depresije i pospanosti što može djelovati na njihove vozačke sposobnosti.

Više od 85 posto ljudi očekuje sretniju budućnost od sadašnjosti. Osobe koje su sudjelovale u istraživanju izjavile su kako se nadaju da će biti sretnije u novoj godini ako se riješe dugova, otplate hipoteku i postignu financijsku sigurnost. Najviše se vesele planovima koji će im pomoći da smanje satnicu na poslu ili mirovini koja će im pomoći da poboljšaju kvalitetu življenja.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 22.01.2007. u 17:03 sati.