Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punknihin

Marketing

PRIŠLA BO POMLAD ...



















KOBASICE


OBIČNO SE MISLI DA SU KOBASICE NASTALE KAKO BI SE ZA KASNIJE SAČUVALA KRV I LOŠIJI DIJELOVI MESA… AH, TI RACIONALISTI! U SVEMU BI ŽELJELI NAĆI NEKU PRIMITIVNU SVRHU, UMJESTO DA RAZGOVARAJU O VELIČANSTVENIM OKUSIMA I ŽUDNJI PREMA KVALITETI KOJA SE TOPI U USTIMA. OD DAVNINA SU POSTOJALE I RIBLJE KOBASICE, KOBASICE OD SIRA I PORILUKA.
UGLAVNOM, MESNE KOBASICE MOŽEMO PODIJELITI NA SVJEŽE (ZA KUHANJE ILI PEČENJE), DIMLJENE I SUŠENE, DAKLE, SALAME, I KUHANE KOBASICE, KOJE SE MOGU JESTI HLADNE KAO MORTADELA ILI TOPLE KAO HRENOVKE. PA, IZVOLITE!
SLUŠAO SAM DAVNO NEKU BAKU IZ SAMOBORA KAKO TELEVIZIJSKIM GLEDATELJIMA OTKRIVA TAJNU DOBRIH KOBASICA I SALAMA. GOVORILA JE KAKO PAJCEKA TREBA VOLJETI, MAZITI, PAZITI, RAZGOVARATI S NJIM. PRAVI UZGAJIVAČI SVINJA DILJEM SVIJETA KAŽU DA JE MESO BOLJE AKO SE SVINJAMA TEPA I PJEVA. SAMO OD SRETNE SVINJE MOGU SE DOBITI DOBRE KOBASICE.
VARAJU SE RAZNI SAMOZVANI PRIJATELJI ŽIVOTINJA KADA MISLE DA SELJAK NE VOLI SVOJU SVINJU. NAPROTIV. ISKRENA JE TO I DUBOKA LJUBAV. ZAR NIKADA NISTE SVOM DRAGOM ILI DRAGOJ REKLI: "VOLIM TE TOLIKO DA BIH TE MOGAO POJESTI!"?



HRENOVKE ILI KOBASICE SA ŽARA PROKUHANE U PIVU (GLAVNO JELO),
SPECIJALITET KREATIVNE KUHINJE

SASTOJCI:
2 KG HRENOVKI ILI KOBASICA
GLAVICA LUKA
3 ŠALICE PIVA
1 ŽLICA BILJNOG ULJA

SENF, ZA SERVIRANJE

OPIS:
DNO POSUDE OBLOŽITE KOLUTIĆIMA LUKA. IZ PROBADAJTE HRENOVKE ILI KOBASICE IGLOM, STAVITE U POSUDU, PRELIJTE PIVOM I VODOM (OMJER 3:1 ZA PIVO) I KUHAJTE IH OKO 4-5 MINUTA.
OSUŠITE IH I PRIPREMITE ROŠTILJ. NAMAŽITE ROŠTILJ I HRENOVKE ILI KOBASICE SA ULJEM. PECITE HRENOVKE ILI KOBASICE 4-6 MINUTA SA SVAKE STRANE. PUSTITE 3 MINUTE DA SE OHLADE I SERVIRAJTE SA SENFOM.




KOPIPEJSTAL IN SLINE CEDIL: M.O.U.



Post je objavljen 22.01.2007. u 15:50 sati.