Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Aktuališe

Danas je u Salonu Grada Rijeke održan prijam za istaknute prosvjetne djelatnice, dobitnice najviše državne nagrade „Ivan Filipović“ koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Ove je godine dodijeljeno 16 godišnjih nagrada „Ivan Filipović“, a među njima i trima Riječankama:

1. JADRANKI CUCULIĆ- odgajateljici Dječjeg vrtića Rijeka, Podcentar Kvarner, za područje predškolskoga odgoja
2. KATI RONČEVIĆ- učiteljici razredne nastave Osnovne škole Kozala, za područje osnovnoga školstva
3. DR.SC. MARIJI RIMAN-Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci, za područje znanstvenoga i stručnoga rada

Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je zadovoljstvo što su ak tri dobitnice državne nagrade iz Rijeke te naglasio da iza nagrade stoji dug rad, trud i odricanje prosvjetnih djelatnica koje je prepoznalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić-Bukovac, članica Poglavarstva zadužena za područje odgoja i školstva te pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Branka Renko Silov zahvalile su se dobitnicima nagrade te naglasile da odgajati djecu nije lak posao pa im stoga čestitaju na trudu koje su uložile ne bi li došle do ove nagrade.
Prosvjetari su često samozatajni, primjetila je Edita Stilin koja je i sama prosvjetna djelatnica, no nadodala je da Grad Rijeka uvijek prati svoje prosvjetne djelatnike te im redovito odaje priznanja za njihov rad što se za sadašnjega ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca ne bi moglo reći s obzirom da zanemaruje Svjetski dan učitelja kojemu je prethodna Vlada davala veliki značaj.
Dobitnica nagrade dr.sc. Marija Riman zahvalila je Gradu Rijeci na organiziranome prijamu te drži da će ova nagrada samo pridonijeti poboljšanju odgoja djece. Riman je upozorila da bi resorno Ministarstvo trebalo imati više razumijevanja za prosvjetnu djelatnost te istraživački rad jer to pridonosi kvalitetnom obrazovanju djece kao i poboljšanju znanstvene misli u državi.
„Drago mi je da se lijepe stvari događaju, a ova je nagrada veliki poticaj svima nama koji predano radimo s djecom i mladima“- rekla je učiteljica Kata Cuculić i zahvalila se gradonačelniku na srebrnim medaljonima s likom sv. Vida koje je uručio dobitnicima nagrade kao znak zahvale za trud koji ulažu u svoj kontinuirani rad.
____________________________________________________

U prostorijama udruge Drugo more danas je održana konferencija za novinare povodom prvog ovogodišnjeg Art & Clubbinga. To je projekt navedene udruge s kojim je ona započela još 2002. godine s namjerom da građanima Rijeke predstavi suvremenu kulturu.
U sklopu Art & Clubbinga održat će se dvije predstave 25. i 26.siječnja te nastup DJ-eva u Bum-baru, kafiću u neposrednoj blizini FINA-e. Riječ je o predstavama “Točka” Vilima Matule i “Lady Macbeth infurio” Marjane Krajač i Selme Banich.
U predstavi “Točka”, koja će se odigrati 25. siječnja na velikoj sceni HKD-a, Vilim Matula istražuje izvedbenu interpunkciju socijalnosti: ekstrovertni kod na osnovu kojega razumijemo neizgovorena raspoloženja, stavove, lojalnosti, netrpeljivosti, bliskosti, otpore, strasti, strahove i namjere. Ta predstava je proglašena za jednu od najboljih hrvatskih predstava prošle godine.
Predstava “Lady Macbeth infurio”, koja će se odigrati 26. siječnja u HKD-u je spoj opere i suvremenoga plesa. Autorice upotrebljavaju dekonstrukcije opernog materijala kako bi krirale novu platformu za istraživanje. Njihova Lady Macbeth sa sobom nosi nešto vampirskog, nešto od fragmentarne kreature koja je dijelom “na onoj strani” i nešto od mitske Kimere.
Plesni dio događanja odvit će se u Bum-baru. Publiku će rasplesati DJ Fluid 51 & Rollis Bee. Puštat će se starija klupska muzika poput hip-hopa, funka, berak beata i techna. Navedeni dvojac inače pušta muziku u emisiji Art of mixing koji ide subotom u 22 sata u sklopu programa Priključak na Radio Rijeci.
Cijene ulaznica su 45 kuna dok je za studente i đake 25 kuna, a moći će se kupiti na kartomatu ili sat vremena prije početka predstave u HKD-u. Plesni program u Bum-baru je besplatan.


Post je objavljen 22.01.2007. u 11:41 sati.