Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W.Leadbeater - Nevidljivi pomagači 52

Moguće je postaviti pitanje: "Kako se možemo osposobiti za sudjelovanje u torn velikom radu?"

Glede potrebnih osobina koje su potrebne osobi koja nastoji postati pomagač ne postoji nikakva tajnovitost. Poteškoća se ne nalazi u učenju što one zapravo jesu, već u njihovom razvijanju unutar osobe. One su djelomično već opisane, ali usprkos tome treba ih izloziti poptuno i kategorično.

1. Privrženost (predanost) - Prvo je potrebno prepoznati veliki rad koji će nam Učitelji povjeriti i koji treba postati naša najveža životna preokupacija.
Moramo naučiti razlikovati ne samo koristan od beskorisnog rada već također i između različitih vrsta korisnog rada kako bi se mogli posvetiti najvišem radu za kojeg smo sposobni, ne gubeći uzalud naše vrijeme za nešto, ma koliko to izgledalo dobro čovjeku koji ipak ne može učiniti nešto bolje.
Čovjek koji želi biti izabran za rad na najvisim razinama mora odlučno početi raditi za prirodnu filozofiju ovdje dolje.

Ni na koji način pritom ne želim reći da trebamo zanemariti naše životne dužnosti. Zasigurno ćemo učiniti dobro ako ne započnemo bilo kakve nove svjetovne dužnosti, ali one koje već nosimo na svojim leđima imaju karmičku obvezu koju nemamo pravo izbjeći , sve dok ne izvršimo dužnosti koje je karma pred nas stavila nismo slobodi za viši rad . No viši rad nam usprkos tome treba predstavljati jedinu stvar za koju zaista treba živjeti ,stalnu životnu podlogu koja je namjenjena radu za "Učitelje milosrđa"


Post je objavljen 21.01.2007. u 19:46 sati.