Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Riječki informatički idiotizam

Rijeka kao prvi grad u Hrvatskoj eksperimentalno uvodi u četiri osnovne škole elektronske dnevnike, tj. roditelji posredstvom interneta mogu pratiti ocjene, izostanke i opaske nastavnika o svojoj djeci.
Projekt je manjkav iz više razloga. Prvi i najprozaičniji je dodatno opterećenje nastavnika, naravno nisu osigurana nikakva dodatna sredstva. Manje savjesne roditelje će to još više udaljiti od odlaska na školske informacije. Jasno je da se tu krše, kao i u svakom sustavu kontrole, određena prava. Kao razrednik sam omogućio roditeljima da on line putem mogu pratiti evidenciju izostanaka njihove djece, nitko to ne koristi. Za početak bi sustav za roditelje bio besplatan, financirali bi ga sponzori, a kasnije ? Planira se da bi se na jesen, znači uoči izbora, proširio na sve riječke osnovne škole. Informatično nepismeni roditelji bi dobivali SMS poruke.
U suštini je sve to glupost jer savjesni roditelji će i dalje dolaziti u školu, a onima drugima se za sve to fućka, treba samo na jesen otkriti tko će od toga zarađivati.


Post je objavljen 21.01.2007. u 15:49 sati.