Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lelana

Marketing

LIČKA VEČERA

POLICE I SLANINA

Image Hosted by ImageShack.us
Potrebno je:
- dvadesetak krumpira srednje velčine
- slanina
- sol
Priprema:
Krumpire dobro operi pa prereži po dužini na polovice ( nemoj slučajno da ih guliš) posoli i protrljaj jednu od drugu!
Poslaži ih u zagrijanu rolu (rer ili pećnicu) na rešetku i peci oko 1 sat i na 230°C. Pole su gotove kad je gornja kora tamno rumena.
Služe se tople - obavezno uz basu, slaninu,
pršut, sir škripavac, kapulu, češnjak...


PALENTA
Image Hosted by ImageShack.us

Potrebno je:
50 dkg kukuruznog brašna
2 l vode
5 dkg maslaca

Priprema:
Vodu posoliti, dodati maslac i staviti da prokuha. Kad voda provri, postupno sipati kukuruzno brašno, stalno mješajući. Paziti da se ne stvaraju grudice. Palentu kuhati otprilike jedan sat na tihoj vatri, povremeno mješajući.
Služiti uz mlijeko, kiselo mlijeko, basu, lički kupus ili grah.


FRIGANI (dinstani) KUPUS

Image Hosted by ImageShack.us
Potrebno je:
ribani kiseli kupus
mast
voda za podljevanje
žmare ili kockice slanine, pršuta
palenta

Priprema:
Kupus staviti na zagrijanu mast, doliti vodu I dinstati na umjerenoj temperaturi. Dodati šaku žmara, slanine ili pršuta. Gotovo je kad kupus omekne.
Služiti uz palentu.


DŽELADIJA (hladetina)

Image Hosted by ImageShack.us
Potrebno je:
svinjske nogice
kožice
malo mesa
so i papar
nekoliko zrna češnjaka
voda
Priprema:
Oprane svinjske nogice isjeći, dodati kožice i meso, staviti u dublji lonac, naliti sa dosta vode i staviti da se kuha. Ubaciti češnjak. Žlicom skidati pjenu. Za vrjeme kuvanja ne smije se doljevati voda. Sve se tako kuva nekoliko sati. Kad je meso kuvano sve procijediti, odvojiti meso od kosti i vratiti ga nazad u juhu. Posoliti, popariti i razliti u tanjire. Ostaviti da se ohladi i stegne.



Post je objavljen 21.01.2007. u 15:10 sati.