Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antunkauzljar

Marketing

Boravak u Zagrebu

Dva dana boravio sam u Zagrebu kod svoje djece, nakon što sam obavio kontrolu kod liječnika specijalista. Dvije stvari bodu me u oči gledajući naš lijepi Zagreb grad.
Prva stvar je da se u Zagrebu jako puno gradi. Građevine (osobito one za trgovinske i ugostiteljske namjene ali i stambene) niču na svakom koraku. Rekao sam sinu: „Ako se ovim tempom nastavi graditi, cijela Hrvatska će se preseliti u Zagreb.“ Takvo što već se sada događa. Sela izumiru a manji gradovi se smanjuju (osim iznimaka).
Druga stvar, koja me je ubola u oči to su natpisi na trgovinama, obrtničkim radnjama, reklamnim plakatima (kojih ima sada već dobrana šuma a niču i novi, na primjer na glavnom željezničkom kolodvoru) i razni drugi veliki natpisi na drugim mjestima. Uskoro, onaj tko ne bude znao strane jezike, osobito engleski, neće se moći snaći u Zagrebu sa samo hrvatskim jezikom. Moj sin kaže, da se na taj način stječe poznato ime a time i reklama za svoje poslovanje. Meni to nije jasno ali nema veze. Zar ja moram znati i razumjeti baš sve?
Bio sam i na Zagrebačkoj gori u jednom planinarskom domu. Vrlo snažno sam osjetio miris zraka gore u odnosu na zagrebački smog.
Tako sam bio malo odsutan s blogova ali evo sada se vraćam.


Post je objavljen 21.01.2007. u 14:08 sati.