Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cimeraj

Marketing

Ne može se ovako u Europu!

PIŠE: Slavonac jedini

Faljen Isus, lipi moji!

U prvom uvodnom postu ovog našeg bloga u nastajanu mogli ste čitati naše muke oko plaćanja režija.
2007. godina je godina apsolutnog poskupljenja svega. Kao prvo poskupjeli su energenti. Struja i plin.
Drugo - poskupio odvoz smeća. Treće - poskupila telefonska pretplata.
Naravno da se s ovakvim valom poskupljenja ne može u Europu. Nikako. Međutim Bosna i Hercegovina je daleko od toga da postane i država, a kamoli da i uđe u EU.

I sad, pazite ovo, kao šećer na kraju naš dosad vjerni Internet Provider je počeo jest govna!
Naime, mi imamo takozvani flat-rate paket kablovskog Interneta pod klauzulom fer-upotrebe. Fer-upotreba podrazumjeva da se ne korisiti više od 60% kapaciteta, odnosno 47GB. Raznim testovima ustvrdili smo da je nemoguce posjeti svih 47GB uključenih u pretplatu i tako bi.
Međutim, da stvar bude gora, neki dan sam bio kod jednog druga s kojim sam degusitrao nekoliko vrsta hvarskih rakija i on mi je tako u skorom naletu popitosti rekao da je načuo da je naš IP smanjio mjesečni bandwith.
Brže-bolje ja sam to provjerio na njihovoj stranici na kojoj sada piše:

*fer upotreba podrazumijeva da korisnik ukupni propusni opseg ne koristi više od 20% raspoloživog kapaciteta u toku obračunskog perioda.


Jebem ti detence!
I onda pod rubrikom korisnički centar nađem ovo:
Poštovani korisnici,

u skladu sa statističkim podacima prikupljenim u protekle dvije godine, te u skladu sa trenutnim tržišnim uslovima, obavještavamo vas da je donesena Odluka o izmjeni klauzule "fair use - fer upotreba" u okviru paketa CABLE Personal.

Postojeća klauzula koja je glasila "fer upotreba podrazumijeva da korisnik ukupni propusni opseg ne koristi više od 60% raspoloživog kapaciteta u toku obračunskog perioda" se mijenja u "fer upotreba podrazumijeva da korisnik ukupni propusni opseg ne koristi više od 20% raspoloživog kapaciteta u toku obračunskog perioda".

Ovim se granica od 47 GB spušta na 16 GB ukupno ostvarenog prometa u toku jednog mjeseca. Naravno, i dalje na snazi ostaje princip da europroNET neće automatski naplaćivati prekoračeni saobraćaj, osim u slučaju prekoračenja većeg od 20% za dati obračunski period, već će prije toga upozoriti korisnika da će, ukoliko i narednog mjeseca bude nastavljena značajnija upotreba europroNET-ovih resursa, naplatiti prekoračeni promet i to 0,02 KM po jednom MB ostvarenog prometa.


Prodali se za Judine škude! Što drugo reć?! Pa ne može se tako u Europu. Onda ti to nije više flat-rate stari moj, nego ti je to paket od 16GB. Europronet je daleko od toga da može nosti taj "euro" u svome imenu, zato što se ponašaju kao tipične bahate balkanske firme koju boli kurac za svoje korisnike.
Ja sam za ovu promjenu saznao od druga uz čašicu rakije. Dakle nisu se potrudili ni obavjestiti svoje korisnike. Druga stvar, kako nas mogu tako levatiti kada sam potpisao ugovor u kojem mi se garantira 47GB. I odjednom paf - 16GB!
Razmišljam da nazovem službu za korisnike i da im se najebem mame. Međutim znam da od tog nema fajde.
Drugu stvar koju bih mogao napraviti je eventualno to da napišem upravi ili kome već mejl sa mamojebačkim stavom.
Ova država je toliko jadna da nema društvo za zaštitu potrošača. Mislim, jest da ni oni u Hrvatskoj nemaju nekakav utjecaj, međutim ipak je to udruga kojoj se ti možeš obratit za kakvu-takvu pomoć.

Europronet se prodao za judine škude!
Podržite bojkot Europroneta! Raskinite ugovor s Judinim sinovima!

Slavonac Jedini

Post je objavljen 21.01.2007. u 10:47 sati.