Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pipipiaf

Marketing

Kolotecina nedjeljna 1

Jedan je ruski pisac rekao prije koje desetljece kako bi bilo zanimljivo pisati samo jednu knjigu cijeli zivot. Ja uglavnom smatram da - barem oni bolji pisci - tako i pisu. Jednu knjigu tijekom cijeloga zivota. Nekad je razlome na vise visetomnih romana, nekad u stotine pjesmuljaka - ali kada bi postojalo bice koje bi imalo kapaciteta cijeli opus procirkulirati u glavi - vidio bi vjerojatno da postoji jedna jasna i jednostavna nit - dvojba, sumnja ili strah - koja povezuje sva djela u jedno jedinstveno djelo. U jedan dan - kao u Joyceovu Uliksu - koji je svojom strukturom rodio danu nit.

Mozda bi bilo zanimljivo napisati knjigu koju covjek pise samo nedjeljom, i to promatrajuci sto ljudi rade bas na taj cudni dan. Najljepsi u tjednu, onaj koji se tijekom cijeloga tjedna ceka.

Ako je jedan tjedan jedan cijeli zivot u malome, cijeli se taj mali zivot ceka taj kraj - tjedna, zivota... Na kraju, valjda mislimo, svi su odgovori na postavljena pitanja dani, sve se zna, price su raspletene. TEK TADA mozemo raditi ono sto nam se ZBILJSKI hoce.

Cekamo kraj tjedna, nestrpljivo, zeljno i zudno - i sto onda radimo? NISTA POSEBNO. Cekamo da nedjelja prodje i da dodje ponedjeljak... headbang

Opterecuje me vrijeme (iako znam da je rijec SAMO o brojkama), zuri mi se (iako znam da se nista ubrzati ne moze), nestrpljiva sam (iako znam da zivot ima svoj ritam koji ne ovisi o mojim zeljama), mlada (iako mi je vec 20 i kusur), a tako stara (iako mi je vec 20 i kusur).

Tkogod je smislio izraze kriza identiteta, globalno zatopljenje, apokalipsa i depresija - da je znao koliko ce mi to zakomplicirati zivot, dvaput bi promislio...

Za sve nas koji razumijemo svijet tek nakon sto smo pronasli jezik kojim cemo ga artikulirati...

Pusa, ugodna nedjelja, iliti chear up, dearcerek,

pipi_piaf

Post je objavljen 21.01.2007. u 09:43 sati.