Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter8

Marketing

Sorry...

Poz svima! Ja sam vlasnica mog bivšeg bloga harrypotter18.blog.hr koji nažalost više nemogu uređivati. Uzeli su mi ga jer nisam valjda dugo pisala postove.. Molila bih da više ne komentirate na onom blogu i da ovdje ostavljate komentare ko i ondje. Evo, malo sam ovaj promijenila..jedino pozadinu nisam promijenila jer stvarno nisam mogla ništa smisliti, a i ova mi se sviđa. Evo za početak jedan zanimljiv intervju o sedmoj HP knjigi.. Pusa svim mojim Harry Potter Fan prijateljima ovdje i ostalima koji posjete ovaj blog! ;) P.S. oprostite što vam se nisam dugo javljala..imala sam nekih problemičića..:)

Image Hosted by ImageShack.us
Joanne Kathleen Rowling - Intervju o sedmoj knjizi..

Možete li nam otkriti tko će umrijeti?
ROWLING: Neću vam otkriti što se događa u posljednjem poglavlju koje sam btw. malo izmjenila. Jedan lik je dobio "pomilovanje", ali moram reći da će umrijeti dvoje kojima nisam bila namijenila takvu sudbinu.

Malo je neočekivana ova situacija, mnogi fanovi su razočarani.
ROWLING: Morala sam to učiniti, to je neizbježno. Ovdje je riječ o iskonskom zlu, a ono ne bira žrtve, zar ne? Zlo se sukobljava s glavnim likovima...

Umire li Harry?
ROWLING: Reći ću vam samo da do sedme knjige nikada nisam došla u iskušenje da ubijem glavnog junaka. Kada sam započinjala s pisanjem ove sage, moj plan je bio da napišem točno sedam knjiga.

Želite li eventualnim ubojstvom Harryja Pottera staviti točku na tu priču, da nitko poslije vas ne bi mogao pisati nastavke?
ROWLING: Tek sada razumijem one pisce koji razmišljaju na slijedeći način: "Bolje da sam ubijem svoje likove i tako spriječim druge da pišu nastavke moje knjige!" ...(zagonetan osmijeh)

Možete li nam barem reći u kojoj fazi rada se trenutno nalazite?
ROWLING: Još nisam završila posljednju knjigu, ali radim na tome. Posljednje poglavlje sam napisala još 1990. godine, tako da točno znam kako će se sve završiti.

Je li istina da je posljednja u sedmoj knjizi riječ "scar" (ožiljak)?
ROWLING: Stalno prepravljam ono što sam već napisala. Trenutno je posljednja riječ u romanu "scar"...

Zanimljivosti
Jedna izdavačka agencija je pokrenula klađenje povodom pitanja tko će biti ubojica Harryja Pottera. Za sada omjer da će Harryjev ubojica biti njegov zakleti neprijatelj Lord Voldemort iznosi 5:4, a 6:1 je omjer da će to biti njegov prijatelj Ron Weasley ili njegov neprijatelj Draco Malfoy. Ako se Harryju ništa ne dogodi, izdavačka agencija će sav novac vratiti onima koji su se kladili...

Post je objavljen 20.01.2007. u 19:35 sati.