Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kvalitetazivota

Marketing

Nikad nije prekasno: dva koraka do uživanja u životu bez granica

Radim s mnogo ljudi iz svih djelova svijeta, a mnoge od njih i najjednostavnija prepreka dijeli od više sreće i uživanja u životu. Prekasno je za početak – to je jednostavna ideja, ali koja može imati vrlo snažan utjecaj na čitav život.
„Želim postati učitelj, ali u mojim godinama to je nemoguće“.
„Prestar sam da se vratim u školu. Jednostavno to trebam zaboraviti“.
„Već mi je 40 godina, prekasno je za putovanja, učenje novog jezika, sviranje nekog instrumenta...“.
Takvo razmišljanje može trenutno zaustaviti bilo koju ambiciju ili snove. Vidio sam da se to dogodilo puno puta i, na žalost, vidjet ću to ponovo. Stav da je u životu prekasno za započinjanje novih stvari je zamka, s njim dolazi nezadovoljstvo i nedostatak uzbuđenja i isčekivanja u životu. Ali postoji rješenje. Dva su načina da se promijeni takav autodestruktivni pogled i oba možete odmah primijeniti. Obje ideje možete provesti tako brzo, jer obje predstavljaju promjenu vjerovanja. Mogu se dogoditi odmah i ojačati kroz godine koje dolaze.
Deset godina od danas...
Prvu je ideju najbolje objasniti kroz ovu jednostavnu priču. U malom restoranu, na suprotnim stranama prostorije sjedila su dva para, jedan je par bio u 30-tim godinama, a drugi u 40-tim. Mlađi par razgovarao je o tome koliko im je žao što nisu putovali kada su bili u 20-tim godinama, kada je to bilo moguće. Stariji par razgovarao je o istoj situaciji. Oba su para željela da su vidjeli sva mjesta koja su željeli posjetiti kada su bili 10 godina mlađi, kada je to bilo moguće. Kao što vidite, taj će ciklus trajati zauvijek. Možete si reći „želio bih da sam napravio to i to prije 10 godina“, ali isto ćete govoriti i za 10 godina. Stvar je u tome da napravite ono što ste oduvjek željeli. Sljedeće godine željet ćete da ste započeli godinu dana ranije.
Beskonačna znatiželja
Drugo rješenje je stalan rast. Živite sa stavom da nikada nećete prestati učiti i iskušavati nove stvari. Ne postavljajte vremenske granice svojim ciljevima ili željama. Živite život, zaista ga živite svakog dana ostatak svog života. Život je uzbudljiv, toliko je prilika i sjajnih stvari za naučiti i postati. Svatko od nas sposoban je rasti i razvijati se kao ljudsko biće. Da li ćemo ili ne koristiti svoje talente, ostaje na nama. Ali sada je vrijeme da počnemo.
Gerry G. Hargitai


Post je objavljen 20.01.2007. u 15:00 sati.