Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madmoiselle

Marketing

Mater familias u službi obitelji!!

Neki dan me najbolji prijatelj nazvao histeričnom desničarkom. Naime ja zapravo uopće nisam konzervativna za jednu pripadnicu te političke struje. Pobačaj smatram osobnim izborom niti mislim da bi ga trebalo zabraniti. Zna se što bi se dobilo zabranom,samo bi procvjetalo ilegalno tržište te bi kvaliteta posla znatno pala. Također nemam ništa protiv homoseksualaca i homoseksualnih brakova jer smatram da i oni moraju zaštiti svoju imovinu premda im nikada nebih dopustila posvajanje djece i sl.

Sa druge strane sam ipak tradicionalist. kod mene doma mama, baka i ja radimo tipične ženske poslove.Baka kuha i posprema preko tjedna,pegla dok mama pere rublje i kao prava Slavonka stalno nešto čisti nakon što dođe sa posla.Povrh svega mama je iznimna znanstvenica koja se bavi svojim poslom i nakon posla te je vrlo cijenjena u svojoj struci ali svejedno sve uspjeva stići. Moja jedina zadaća je da vikendom pospremim generalno nekoliko soba(mama i ja se podijelimo). Kod nas doma otac nikada nije sprema,kuhao ,glačao isl. Tata se bavi muškim poslovima oko kuće, ide ujutro u dućan, odvozio je i dovozio ostatak obitelji cijelo naše školovanje na izvanškolske aktivnosti, autobusne kolodvore, dolazio van po nas i sl povrh svega što se dakako bavi svojim poslom. Također kada nebi bilo bake i mama je skuhao nama nešto i to jako dobro. Znači da je uskočio na mjesto žena kada je zatrebalo i da se uvijek možemo osloniti na njega,ali to sigurno neće raditi kada to nije potrebno.

Takvu obitelj bi voljela i ja imati jednoga dan. Kod nas se tata žrtvovao za maminu karijeru, nije napredovao u svom poslu koliko je mogao iako je daleko dogurao. Meni ne bi bio problem žrtvovati se za karijeru svoga muža jer uz pravilnu raspodjelu sve se stigne i može. Mislim da će mi tj sigurno će mi obitelj biti najvažnija, a karijeru ću izgraditi ako ništa kada djeca narastu ili po noći kada spavaju.
Što vi mislite?


Post je objavljen 20.01.2007. u 12:14 sati.