Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stopnepravdi

Marketing

DOPISI OTP BANCI I ODVJETNIČKOM UREDU OTP BANKE

Ivan Ostoja

prema

ZAJEDNIČKI ODVJETNIČKI URED
Dobrilina 9, Pula


U Zagrebu, 09.02.2007

Poštovani,

U privitku ovom dopisu dostavljam Vam moju Kaznenu prijavu protiv A.P.-a, dakle klijenta Vaše banke koja mu je bez razmišljanja odobrila kredit, a potom nije poduzela nijednu praktičnu radnju da taj kredit od njega i naplati.

Nadalje, usprkos mojim dopisima, telefonskim razgovorima i dobroj volji očitovanoj još od 2003., Vi se usudjete držati moj račun s JEDINIM IZVORIMA PRIMANJA ZA ŽIVOT blokiranim već 99 dana!!!

ZATO, MOLIM DANAS POŠALJITE DOPIS NA...... ŠKOLU U ZAGREBU, ....... 83, DA MI SKIDAJU 1/3 PLAĆE (od oko 1.960 kn) ŠTO SAM OBVEZAN PREMA OVJERENOM POTPISU KOD JAVNOG BILJEŽNIKA (NE I CIJELUI PLAĆU).

NADALJE, UKOLIKO MI ŽELITE SKIDATI 1/3 PLAĆE OTKAD SAM OPET PRIVREMENO ZAPOSLEN (od cca. 06.10.2007) - ZNAČI 1/3 PRIMANJA ZA 10,11,12. 2006 i 1.2007=ukupno oko 2.620,oo - TO SKINITE S RAČUNA OBAVIJESTI RBA BANKE I DEBLOKIRAJTE MI RAČUN.

NE MOGU PLAĆATI SOCIJALNO, ZDRAVSTVENO, NIJEDAN RAČUN - ZDRAVLJE MI JE NEPOVRATNO UGROŽENO, JEDEM BUBLICE BIJELOG KRUHA - KAKO VAS NIJE SRAM?!!!

Očekujem trenutačnu intervenciju.

Ivan Ostoja





IVAN OSTOJA
.........................
Kontakt:

prema

OTP banka d.d.
Domovinskog rata 3
230000 Zadar 062/201 555


Predmet:
ŽALBA NA PRIVREMENU OVRHU NAD MOJIM RAČUNOM (OVRRPL-414 596, Općinski sud u Zagrebu, Ulica grada Vukovara) U ........ BANCI OBZIROM DA SAM ZAPOSLEN NA NEPUNO RADNO VRIJEME I BLOKIRANA SREDSTVA NA RAČUNU PREDSTAVLJAJU MI JEDINI IZVOR PRIHODA

Prilog dopisu:

1. Rješenje o ovrsi zbog koje mi je od travnja o.g. skidana 1/3 plaće;
2. Izvješće Porezne uprave o mom materijalnom stanju (2005. god, sada je još gore);
3. Moji dopisi odvjetničkom uredu koje je OTP banka ovlastila. NOVA banci sam slao dopise od 2003. godine, tj. od trenutka kad sam postao nezaposlen, opominjujući ih da interveniraju u smislu naplate potraživanja od korisnika kredita A.P.-a kojemu sam ja bio, kako mi je rekao u Bilježničkom uredu, mislim u Maksimirskoj ulici, drugi –pro forma-jamac, dok je sudužnik bio, po riječima A.P.-a, ....... Obzirom da je A.P. jedini korisnik kredita, imao stan i po svojim riječima potraživanja iz .....štedionice, kasnije ..... Banke (ili tome slično ) u iznosu od 750.000 DEM na temelju managerskog ugovora, smatrao sam da su su to bili kolaterali NOVA BANCI. Moja logika se svodila na činjenicu da sam došao u NOVA BANKU s fantastično i dugoročno komercijalnim medijskim projektima, da bi me službenici (ilustrativno) najurili iz prostorija kada sam došao tražiti poduzetnički kredit s pripadnim kolateralima, ali bez hipoteka itd.


U Zagrebu, 11.studenog 2006.

Poštovani,

Univerzalna, a ne klijentizirana (individualna; prilagodjena) rješenja Vaše Banke i odvjetničkog ureda u Puli dokazi su uglavnom neintelektualnog i (n)ovčarskog profila rada banaka u Hrvatskoj kojeg sam analitički kritizirao u više navrata u medijima.

Problem blokiranja mog računa je nastao jer sam u rujnu bio nezaposlen, a od 5. listopada zaposlen na pola radnog vremena, jer drugi posao nisam dobio, unatoč svome briljantnom CV-u.

Odvjetnički ured koji zastupa Vašu banku nikad me nije, poput kolega u OTP banci, kontaktirao (štoviše!!!) pa ga stoga nisam ni obavijestio o novom (polu)radnom mjestu.

Stoga Vas molim da odmah skinete PRIVREMENO RJEŠENJE/SUDSKI NALOG RASPOLAGANJA MOJIJM RAČUNOM U ......, obzirom da nemam drugih prihoda,a i ovi,umanjeni za trećinu, uz debitni dug RBA od oko 570 kn, biti će dostatni za preživljavanje do 25. u ovom mjesecu.

Zahvaljujem na Vašoj žurnosti, a volio bih da me pozove viši član Uprave, odnosno pravnog odjela Vaše banke (ime tih gospodja/gospode ne znam obzirom da je web site OTP BANKE tako očajan da nema ni osnovnih informacija).

S poštovanjem,


Ivan Ostoja

----------

NAPOMENA: Ovo su samo jedan od dopisa (2006.g.) koje sam slao OTP banci od 2003. godine, te ovlaštenim odvjetnicima OTP banke:

DOPIS 1:

IVAN OSTOJA

prema

ZAJEDNIČKI ODVJETNIČKI URED
Boris Modrušan, Goran Veljović, Nadan Perić, Denis Jelenković i Merima Ibrahimović
Dobrilina 9, 52100 Pula
Tel: 052/214 760 Fax:052/210-557 email: odvjetnicki.ured@zou.t-com.hr

Predmet: ODGOVOR NA OPOMENU PRED POKRETANJE OVRŠNOG
POSTUPKA


(ZAPLJENA 1/3 PLAĆE, op.p.)

Prilog dopisu:
1. Faksimil Opomene;
2. Izvješće Porezne uprave o mom materijalnom stanju (2005);
3. Faksimil informativnog dopisa poslatog s moje strane Državnom odvjetništvu u svrhu
naknade štete nastale zbog lošeg rada sudova i nepoštivanja razumnih rokova za
postizanje pravičnog rješenja.


U Zagrebu, 21. ožujka 2006. godine


Poštovani,

U svojstvu opunomoćenika OTP Banka d.d., iz Zadra, Ulica Domovinskog rata 3 (koja je pravni slijednik NOVE BANKE d.d.) dopisom ste me obavijestili kao jednog od jamaca gosp. A.P.- a iz Zagreba, ......, o 'dospjeloj obvezi prema OTP BANCI d.d. Zadar s osnova Ugovora o kreditu br. 07 51 70003583 od 21.08.2002 koji na dan 16.02.2006. iznosi 98.704,89 kn te na taj iznosi dalje teku zatezne kamate po stopi od 15% godišnje 07 17.02.2006. godine do isplate'.

Ovaj dopis me je stvarno začudio, kao i stalne obavijesti OTP banke, obzirom da sam Nova banci dvama dopisima još 2003/04. godine definirao moju situaciju u okviru gorenavedenog jamstva gospodinu A.P.-u, te zatražio da Banka odmah kontaktira korisnika kredita gosp. A.P.-a kako bi redefinirala kolaterale, odnosno pokušala s gosp. A.P. - om , kao svojim kolegom iz financijskog sektora, iznaći izvedivo i obostrano zadovoljavajuće rješenje u svrhu povrata kredita i pripadajućih troškova.

Dopise sam napisao i slijedom činjenice da me prije potpisivanja jamstva gosp. A.P. nije bio cjelovito obavijestio o mojim odgovornostima, kako sam tada 'bio drugi jamac, forme radi', te da od listopada 2002. godine nemam stalnog posla, a tek od početka 2004. godine dobijam kratkotrajne zamjene u Zagrebu i okolici Zagreba kao profesor engl. jezika.

O svemu tome bio sam pravodobno obavijestio gosp. A.P.-a, koji je bio moj prijatelj i jedan od pionira privatnog bankarstva u (S)RH, čije sam inicijative razvoja privatnog bankarstva početkom 90-ih i medijski podržavao.

U poreznom uredu, a sve to na moju žalost stvarno i jesam (situacije je još gora obzirom na moje privatne dugove prijateljima i bližoj rodbini), vodim se kao siromašan gradjanin, bez imovine, stanujem u potkrovlju privatne kuće u koji mi je ulaz dopustio moj rodjak.
Isto mi je dopustio dok ne sredim svoju materijalnu situaciju i ustavnu tužbu protiv Republike Hrvatske zbog izazivanja i zadržavanja neprocjenjive ogromne materijalna štete (1992 do danas) uzrokovane, izmedju inih, radu sudova i nerazumnim rokovima u ostvarenju pravičnog rješenja naknade materijalne štete koju sam trpio (minimalni dokazivi prag obične štete, izmakle koristi i nemterijalnih šteta: 40 do 150 milijuna kuna neto +).

Moja situacija tim je tragičnija što sam osobno sam pionir nezavisnih medija u Hrvatskoj koji je pokrenuo stvaranje nezavisne Hrvatske, kao i uvodjenje investicijsko-komercijalnog bankarstva i financijskih derivata koji još nisu zaživili u (do)sadašnjem (n)ovčarstvu u Hrvatskoj.

Na internetu više informacija o gorenavedenom:
http://poduzetnici.blog.hr (tekstovi o cjelovitom financiranju malog i srednjeg poduzetništva)
http://projekti.blog.hr, www.stopostonovac.com (konstrukt nesudjene interaktivne web starnice namijenjene financiranju malih i srednjih poduzetnika svih dobi, od sjemenske nadalje),
http://ivanostoja.blog.hr (moj kratki životopis), i dr.

Slijedom gorenavedenog, kako Vaš cijenjeni ured (sa)drži pet partnera, a zgrožen i svekoliko oštećen katastrofalnim neznanjem, nesposobnošću i moralnom korumpiranošću odvjetnika u Zagrebu koje sam kontaktirao nakon smrti mog odvjetnika u Zagrebu (1999.),uzdam se da bi u svrhu povrata moje imovine mogli zajedno suradjivati.
Sljedeća instanca je Ustavna tužba obzirom da mi je Državno odvjetništvo prošlog mjeseca odgovorilo da 'zbog nepotpune dokumentacije na dostupu ne vidi navedene grješke sudova', što je praktički nonsense, jer ako ne vide grješku sudova u Splitu i Zagrebu za ročišta trajanja sedam godina za javno obznanjena obična kaznena djela pljačke, prjevare i krivotvorenja isprava, onda ih stavrno sve treba poslati direktno u ludnicu, a hrvatsko tzv. pravo proglasiti orudjem legalizacije kriminala i nemorala.

Nakon mog dopisa u kojem sam naveo okolnosti opravdanosti Zahtjeva za naknadu štete upućenog i analiziranog u Državnom odvjetništvu RH, dobio sam dozvolu da mogu dalje nastaviti postupak pred Ustavnim sudom, pa se uzdam da bi Vaš ured mogao preuzeti moj slučaj, odnosno podnijeti zahtjev za pravičnu i pravno utemeljenu naknadu štete do koje je došlo lošim i nepravodobnim radom sudo(v)a usprkos mojim upozorenjima i dovodjenju mene kao tužitelja do stanja nemogućnosti naplate nastale štete.

Ukoliko iznadjete interes, dostavit ću Vam sudsku dokumentaciju cjelokupna slučaja (1992-1999+zahtjevi)

Vratimo se meritumu ovog dopisa. Ulaz većine sadašnjih banaka na tzv. hrvatsko (n)ovčarsko tržište bez razvijenih financijskih instrumenata, temeljio se prije svega na javnom, politički odobrenom i toleriranom kriminalu konsolidacije banka novcem hrvatskih poreznih obveznika i 'kupovinu' tih banka za veličinu novca koji je, ilustrativno, tada bio u blagajni banke (oko sam puta manje od novca potrošenog za konsolidaciju tadašnjih banaka). Taj 'rad' političara i lokalnih 'struktura' na štetu interesa društva kojem oni trebaju služiti očituje se, nadalje, pogodovanju razvoja 'retail' bankarstva s ciljem poticanja pogubnog uvoza i destimuliranja konkretnih mjera za razvoj hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva, a time i stvaranja istinskih novih vrijednosti u društvu.

S obzirom da sukladno rigoroznoj politici banaka nisam mogao dobiti kredit za razvoj medija ili agencije za financiranje poduzetništva od NITI JEDNE BANKE U HRVATSKOJ od 1997. do 2002. zbog kolateralnih zahtjeva koji su bili nepoduzetnički (štoviše ismijavali bi me!!!), bio sam u dobroj vjeri da je tadašnja NOVA BANKA (kao i kasnije SPLITSKA BANKA) itekako dobro provjerila bonitet i kredibilitet gosp. A.P-a kada mu je izdavala kredit.

Obzirom da je gosp. A.P. radio aktivno u financijskom milieu, a k tome je tada bio i vjerovnik ...štedionice (koju je on osobno bio svojedobno pokrenuo i etablirao), rečeno mi je da su potraživanja i učinci kredita (mislim da je bila riječ o nabavci vozila ili dijelova za vozilo za rad na autocestama) 'dovoljno jamstvo za kredit', a 'jamci Nova banci bili su forme radi'.
Na kraju, obzirom da je gosp. A.P. očigledno bez problema dobio kredit koji ja nisam mogao (dokaz izvedivosti i opravdanosti jednog od mojih tadašnjih projekta je današnji uspjeh tabloida 24 SATA), smatrao sam da se banka osigurala imovinom gosp. A.P.-a (stan u Zagrebu,.......; navedenim potraživanjima od ... štedionice; kuća gosp. A.P.-a u ........itd.).

Ukratko:

- Krivnjom Republike Hrvatske, tj. njenih sudova, od imućnog i javnog čovjeka koji je pokrenuo nastajanje Republike Hrvatske od 1989., bačen sam u kanalizaciju postojanja i nemogućnosti prikladnog rada i razvijanja projekata izmedju kojih stoji i abortirana 'Banka malog poduzetništva' koju sam pripremao s Ministarstvom za obrt, malo i srednje poduzetništvo od 2002;
- Obzirom na sve navedeno i činjenicu da nemam osobne imovine (Navodim: stanujem u stanu kojim se privremeno koristim dobrotom moje dalje obitelji, dok je stan koji mi je ukraden u Zagrebu, Koranskoj 1b, dodijeljen lošim radom sudova Draženu Rajkoviću; Nemam osobne imovine osim intelektualnog vlasništva projekta na kojima radim, a ilustracije radi koristim stari amortizirani kompjuter iz 2000. godine od Hrvatskog društva za razvoj i poduzetništvo; televiziju mi, na moju sramotu, kupio moj brat....., a osobno ne mogu koristiti 'toranj' s kazetofonom / CD-playerom iz 1987. godine, koji je vlasništvo mojih roditelja iz Splita zbog neispravnosti; Moja prosječna primanja u zadnje četiri godine iznosila su obzirom na moju nezaposlenost manje od 1.000,00 kuna mjesečno, i sl.), kao i moje blagovremene dopise Nova banci, smatram da morate riješiti nastalo potraživanje s gosp. Pocrnjom;
- Gosp. A.P.-a nisam čuo ni vidio već više od tri i pol godine, od studenog 2002. godine, nakon što nismo mogli razviti započeti projekt koji je bio u početnoj dobi, dok broj gospodina .... (sudužnika,OP.P.) više niti nemam.

Ponavljam, o navedenim okolnostima, kao i prijedlogu da oDmah kontaktiraju svog kolegu gosp. A.P.-a obavijestio sam u tri navrata NOVA BANKU, kao i okolnostima mog 'jamstva' za sporni kredit.

Stoga,molim Vaš cijenjeni ured da kontaktira s gosp. A.P.-om i pokuša iznaći način refinanciranja i konsolidacije njegove kreditne obveze, u suglasju s kolateralima kredita za koje pretpostavljam da predstavljaju nekretnine što bi bilo sinergično s tadašnjim rigoroznim politikama banaka čija sam kao poduzetnik i sam bio žrtva.

Dostupan sam u svako doba i rado ću odgovarati na Vaše upite, te suradjivati u predmetu ovog dopisa, kao i mogućim daljnjim predmetima zajedničkog interesa Vašeg cijenjenog ureda i mene.

S poštovanjem,

Ivan Ostoja










Post je objavljen 19.01.2007. u 10:39 sati.