Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

10.izložba mladih vina u Virju

Jubilarnu 10. godinu Udruga vinogradara, voćara i pčelara općine Virje organizira u povodu Vincekova izložbu mladih vina, koja će biti otvorena sutra u 19 sati u novom Društvenom domu. Predsjednik Udruge Mirko Pavunić naglasio je da na izložbi sudjeluje dvjestotinjak vinara iz Ivanić grada, Pitomače, te Krapinsko – Zagorske, Bjelovarsko – bilogorske i naše županije:
- „Primljeno je 259 uzoraka vina i 10 uzoraka rakije. Od 259 uzoraka vina 224 su bijela uzorka bijelih vina, a 45 crvenih vina. Odbačeno je svega 20 uzoraka dakle 20 dakle 20 koji nisu zadovoljili kriterije, 20 vina je ponijelo zlatna odličja.“
Pavunić je kazao da su ovogodišnja mlada bijela vina bolja nego lani, što treba zahvaliti toploj zimi, kasnijoj berbi te većim količinama šećera i ekstrakta u grožđu, no zato su crvena vina slabije kvalitete, pa ni jedno nije osvojilo zlatnu medalju.
- „Najbolje ocijenjeno vino je Juranić Ivice iz Virja Chardsonay rajnski rizling iz 2003. godine. Do njega je Šignjar Josip sa rajnskim rizlingom iz Šemovaca, pa Zonenšajn Zlatko iz Koprivnice.“
Kvaliteta podravskih vina je iz godine u godinu sve bolja, naglasio je Pavunić, pa je tako i 259 uzoraka koje je ocijenilo 12 članova ocjenjivačkog suda izložbe u Virju pokazalo da su domaći vinogradari opet otišli korak naprijed. Zabrinjava, pak, premala ulaganja države za razvoj te grane poljoprivrede i problemi sa zemljom, zbog kojih mlađi vinogradari još uvijek nemaju veće površine pod lozom i ne mogu živjeti od vinogradarstva.
Radio Koprivnica

Post je objavljen 18.01.2007. u 19:24 sati.