Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Zašto Vlada pored Jadranke Cigelj nije smijenila i Tomislava Karamarka


Vlada je smijenila Jadranku Cigelj, predstojnicu svog Ureda za udruge zbog nalaganja SOA-i da vrši sigurnosne provjere kandidata za Savjet za razvoj civilnog društva. Nagradno pitanje za Ivu Sanadera i 15 nevladinih udruga koje su prosvjedovale: Kada će biti smijenjen ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko koji je provodio nezakoniti nalog Jadranke Cigelj?

Pogledajmo zakon:

(2) Službene osobe sigurnosno-obavještajnih agencija dužne su provoditi naloge nadređenih, osim ako smatraju da je nalog nezakonit o čemu trebaju staviti pisanu primjedbu, a ponovljeni pisani nalog dužne su izvršiti te su u tom slučaju oslobođene odgovornosti za posljedice njezinog izvršenja. Ako službena osoba ocjenjuje da bi izvršenjem naloga, odnosno ponovljenoga pisanog naloga učinila kazneno djelo, nije ga dužna izvršiti, ali mora o tome odmah obavijestiti predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija, predsjednika odbora Hrvatskoga sabora nadležnog za nacionalnu sigurnosti i predstojnika UVNS-a.

(3) Protiv službenih osoba koje su prijavile nalog iz stavka 2. ovoga članka ne smije se provoditi nikakav postupak koji bi bio posljedica prijave i koji bi štetio interesima službenih osoba.


Članak 67. ZAKONA O SIGURNOSNO--OBAVJEŠTAJNOM SUSTAVU REPUBLIKE HRVATSKE


Dakle, da vidimo jesu li Tomislav Karamarko ili netko od njegovih podređenih stavili pisanu primjedbu da je zahtjev Jadranke Cigelj nezakonit, a ako nisu, molim lijepo, premijeru i predsjedniče izvolite počistiti, provjetriti SOA-u!

Usput, pozivam zainteresirane, poglavito iz nevladinih udruga, da 12. veljače o.g. dođu na Općinski sud u Zagrebu gdje bi u 11,30 kod sutkinje Tanje Hučere trebali biti saslušani Vesna Škare-Ožbolt i Josip Manolić, u raspravi povodom moje tužbe protiv države, a zbog kršenja ljudskih prava od strane POA-e (SOA-e).



Post je objavljen 19.01.2007. u 01:51 sati.