Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing


.
Umijeće zaboravljanja :)
.

Bok najdraži moji :)

Iako se iz naslova možda čini drukčije, danas neći pisati o patetičnim temama tipa "Oprostiti ali ne i zaboraviti" ili "Zaboravi na probleme i gledaj u bolje sutra". Brrr, takvih stvari već ima opisanh baš svuda oko nas, svi misle da o tome mogu reći nešto - i crkva i medicina i političari i ženski časopisi i dnevne novine i reklame za pivo, deterđente ili praškove - svi oni od nas traže da zaboravimo probleme i odemo bogu ili zaboravimo probleme i kupimo pivo ili zaboravimo probleme i glasujemo baš za njih...

Dakle, ja danas ne pišem o tome već o jednoj svojoj neobičnoj sposobnosti: sposobnosti namjernog zaboravljanja! Barem mislim da je to neobična sposobnost, ispravite me ako griješim :)

Povod ovom postu je Athena Air koja fotografski pamti tuđe passworde! Ja pak skroz suprotno! Ako pass koji sam vidio nije moj ja ga istog trena zaboravim! Namjerno! Nije mi to uopće komplicirano, jednostavno mi je netom uočeni pass negdje u mozgu, ali još nejasan i umjesto da ga pojačam i kristaliziram te pohranim, ja ga raspršim i javim svijesnom dijelu mozga da napravi neku paniku ako pass slučajno zaprijeti izroniti. I za par minuta od passworda nije ostalo ni traga!

Sjećam se, dok bijah sasvim mali klinac dobio sam jednu slagalicu, zvala se Lude bube. U uputstvima je pisalo da postoji samo jedan način da se ta slagalica složi i taj način je bio relativno jednostavan i za njega sam odmah upamtio kako se slaže. Onda sam jednog dana osjetio da postoji i druga šema i proveo sam par sati dok je nisam složio na drugi način! I to otkrivanje drugog, neusporedivo težeg načina mi je bilo tako super da sam se jako potrudio zaboraviti taj način istog trena kad sam složio slagalicu! Izbrisao sam konačnu sliku slagalice iz mozga, izbrisao sam sve logičke međukorake, zapovjedio mozgu da ne misli o tome i sklonio slagalicu da je uopće ne vidim barem dva dana! Zahvaljujuć takvoj blesavoj samodisciplini meni je ta slagalica bila zanimljiva preko godinu dana - slagao sam je barem jednom tjedno, uvijek sa istim guštom otkrivanja nečeg novog :)

A sad, najdraži moji, vrijeme je da i vi probate! Zaboravite da vas ne posjećujem (bolestan i puno radim) i da trenutno rijetko pišem (isti razlozi). Jeste uspjeli? Super!

Sad kad ste to uspjeli, sad za šećer na kraju još samo morate zaboraviti da ste pročitali ovaj post! Ako ga uspijete zaboraviti, sutra kad dođete ovdje opet ćete se moći veseliti mom novom postu iako nisam ništa napisao! I više nikada vaše veselje mom novom postu neće ovisiti o meni! Zar nije to predivno! Posve je u redu da ste sad ponosni na sebe iako se baš ne sjećate zašto :DDD


:)

voli vas vaš Ddadd :)

Post je objavljen 18.01.2007. u 09:16 sati.