Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madmoiselle

Marketing

PERIFERIJA vs. GRAD

Hrvatska je jedna obična jebivjetrina da oprostite na izrazu. Evo za primjer u cijeloj zapadnoj Europi pošteni svijet hrli izvan gradova žudeći za mirom nakon cjelodnevne zbrke i strke dok kod nas svi žure u strku i zbrku odnosno u centar. Možda se ipak kod nas malo radi,možda....

Znam poprilično puno ljudi iz centra i bliže okolice koji su tolika sirotinja i koji žive u bijednih 40 kvadrata njih 4-7, a nitko se ne želi odseliti negdje izvan gdje bi možda tj sigurno imali komociju i još takvi se nama koji imamo u svojim kućama na periferiji praktički svoj kat i auto udostoje nešto zlobno prokomentirati. Naravno da blizina središta ima velike prednosti posebice zaobrazovanje i usavršavanja( jezici,sportovi i sl.) ali za one koji si to mogu priuštiti i omogućiti vlastitoj djeci makar 5 kvadrata njihove,ali samo njihove intime.

Nadam se da nisam nikoga uvrijedila,nego sam samo iznjela svoje stajalište. Naravno da grad više ulaže u prometnu infraskturu,metroi, međugradska željeznica i sl da bi se situacija popravila. Dobar je primjer Velike Gorice koja je mali lepi gradić u kojem sam nažalost bila svega 3 toliko dobro povezan sa gradom plus što se najavljuje gradnja alternativnih ulaza u grad.

Mah mah

P.S : otkrila sam svoj talent za kuhanje. Naravno za druge jer provodim svoj spartanski život koji se sastoji od sporta i učenja, a kolegica me uputila da kad učim da manje jedem da me ne ulovi kasnije fjaka i pali.
Na repertoaru su bile njoke u umaku oh vrhnja i puretina na naglo. Desert :crne palačinke sa tajnim sastojcima.


Post je objavljen 18.01.2007. u 13:00 sati.