Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnkmartinovka

Marketing

NOVOSTI IZ ZAGREBAČKOG FUTSAL-a

1. Otvorena nova web stranica o malom nogometu :http://www.malonogometnaliga.com
Otvorio je vlasnik i voditelj (alfa i omega) MALONOGOMETNE LIGE "SESVETSKA SOPNICA" , a u tijeku je 27. prvenstvo, gospodin ŽELJKO HABAZIN . Nama je intresantna ta stranica jer se igra i jedna liga od 12 momčadi po FUTSAL pravilima, što je za pohvaliti. Na toj ligi nastupaju potencijalni budući igrači za zagrebačke futsal klubove koji nastupaju u 1. i 2. HMNL HNS-a. Liga se igra u dvorani centra "Sava-Sport" u Sesvetama.
2. Danas u 20,15 sati igra se prijateljska utakmica u dvorani Sutinska Vrela (Podsused) izmedju drugoligaša MNK "Petar" i prvoligaša MNK "Uspinjača".
3. Doznajemo da MNK "Selekcija KMNL" želi igrati sa svojom mladeži (juniori i mladji kadeti) u ligi mladeži koju organizira HNS-a u četri skupine (sjever-istok-zapad i jug ) i onda prvaci skupina igraju za prvaka HRVATSKE.U svakoj skupini nastupaju momčadi klubova koji igraju u 1.i 2. HMNL (seniori) iz tog područja.Koliko znamo MNK"SelekcijaKMNL" ove sezone ne nastupa u prvenstvu (06/07) s seniorima (navodno zbog velikih troškova) a želi nastupati s mladeži (navodno zbog manjih troškova) no oni moraju znati da bi svojim nastupom povečali troškove klubovima koji igraju sa seniorima i moraju zato igrati s mladeži.Tako bi mogli svi klubovi igrati samo sa mladeži i ne igrati sa seniorima (koji samo rade troškove) i tražiti od saveza dotacije za mladež.Smatramo da nije korektno da se dozvoli nastup jer koliko znamo na upit pojedinih klubova da nastupaju s više momčadi mladeži (imaju mnogo igrača istog uzrasta) odgovoreno je da NE MOŽE,a nastupaju s seniorima u prvenstvu. Nije onda korektno da nastupa mladež kluba koji ne nastupa sa seniorima.
Inače IO ZNS-a kojem pripada MNK"SKMNL" na svojoj 22. sjednici u 2006. god. pod točkom 8 doneo je ODLUKU:"Obavezuje se Stručni odbor ZNS-a da razmotri prijedlog da klub ZNS-a koji nema SENIORSKU momčad bez obzira na broj momčadi mladeži ne bude financiski pračen PRORAČUNSKIM
SREDSTVIMA ni po jednoj osnovi postoječih KRITERIJA ZNS-a za financiranje i sa svojim momčadima MLADEŽI ne može nastupati u ligama izvan ZNS-a. " Po tome oni nemogu nastupati a i ostali klubovi (ne svi) su protiv , ali ako im se dopusti neka snose sve troškove utakmice kada nastupaju (kao gost i kao domačin) ,troškove putovanja protivniku,troškove dvorane ,sudaca tj. SVE. Čudno kako netko može obečati a to nije po propozicijama i ne pita ostale zaintresirane klubove.No kod nas svatko radi kako hoće kada ima malo VLASTI.

Post je objavljen 16.01.2007. u 09:23 sati.