Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

HSLS zadovoljan izbornim rezultatima u Pitomači i Kukljici

HSLS je zadovoljan postignutim rezultatima na izvanrednim izborima za općinska vijeća Pitomače i Kukljice održanim 14. siječnja, a ti rezultati, kao i ostali postignuti na lokalnim izborima stranku ohrabruju da na predstojećim parlamentarnim izborima može postići izuzetno dobar rezultat, pogotovo jer izlaze zajedno s HSS-om, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u HSLS-u.
Lista HSLS-a u Pitomači je osvojila 5,84 posto glasova i jednog vijećnika, a u Kukljici na otoku Ugljanu 11,53 posto i jedno vijećničko mjesto. O izbornim rezultatima na konferenciji za novinare govorili su potpredsjednici HSLS-a Želimir Janjić i Stanko Zrilić te predsjednik ogranka HSLS-a u Pitomači Siniša Siladić i nositelj liste HSLS-a za Općinsko vijeće Kukljice Ante Mavra.
Janjić je ocijenio da svi rezultati koje postiže HSLS na lokalnim izborima ohrabruju u uvjerenju da na predstojećim parlamentarnim izborima mogu postići izuzetno dobar rezultat, tim više što se pripremaju da na izbore izađu s HSS-om. Uz HSLS-ove ohrabruju i rezultati HSS-a koje postižu na lokalnim izborima i možemo očekivati i taj sinergijski učinak u sljedećim izborima, drži Janjić.
Zrilić je procijenio da će HSS-HSLS s još nekim strankama na predstojećim parlamentarnim izborima dobiti 25 do 30 saborskih zastupnika. "Stvaranje Vlade neće moći bez ove grupacije, a možda bude i iznenađenja pa ova grupacija ponudi i premijera", rekao je Zrilić. Na pitanje novinara tko bi bio ponuđeni premijer, Zrilić ga nije imenovao već je odgovorio da ima vrlo sposobnih ljudi.
Na novinarsko pitanje o stavu HSLS-a oko "rukometnog zakona", Janjić je rekao da će podsjetiti da je predsjednica stranke Đurđa Adlešić rekla da nemaju podataka jesu li gradovi u kojima treba graditi športske dvorane to doista i tražili, je li to bilo na njihov poticaj, a ako jest, onda prijedlog tog zakona ima svoje opravdanje i treba imati povjerenja u jedinice lokalne samouprave.
Zakon o javnoj nabavi treba poštovati i treba napraviti iznimku u nekakvim krajnjim situacijama kada se doista ne može drugačije postupiti, a takvih situacija treba biti izuzetno malo, rekao je Zrilić. (Hina)
Jutarnji.hr

Post je objavljen 16.01.2007. u 17:05 sati.