Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/futsalclub

Marketing

PRENOSIMO ČLANAK SA STRANICE MNK MARTINOVKA ZAGREB!


PREDSTAVNIK (ČETRI) ZAGREBAČKA DRUGOLIGAŠA (FUTSAL KLUBA) U ZAGREBAČKOM ŠPORTSKOM SAVEZU

Dana 9. 01.07.god. pretstavnik četri kluba (2.HMNL-sjever) bio je na razgovoru u vezi dopisa od 20. 12. 06. god. kod rukovoditelja za izradu Programa i plana sretstava u športu grada Zagreba za 2007. god. Odgovoreno je klubovima da je pomno proučen naš prijedlog ali oni to nemogu prihvatit nego moramo sve to usaglasit sa ZNS i onda oni to će sigurno prihvatit jer oni ne vjeruju da naš savez to nebi prihvatio jer nismo predložili više sretstva niti više sati.Raspodjelili smo drugoligašima koji su u sustavu natjecanja (šest) ,a prvoligaši (USPINJAČA i ORKAN) imaju isto kao i prošle godine.Podjelili smo sretstva + satnicu od MNK Petar RKM -a koji se ne natječe već dve sezone (05/06 i (06/07 ) i sretstva +satnicu koju su dobili malonogometni (futsal) klubovi a koristili velikonogometni klubovi za turnire (Jelenovac i drugdje). To je 360 sati i 111.000,00 kn što po klubu iznosi 60 sati i 14.200,00 kn a prvoligaši imaju 180 sati i 32.600,00 kn to je za 2007. god.
Rečeno nam je da Savez je zatražio sretstva i satnicu za prvoligaše(3)po 240 sati i drugoligaše(6)po 180 sati što nije prihvačeno(puno više od 2006 god.) nego je ostalo isto kao i 2006. god. Kada smo vidjeli da se traži za klubove koji se ne natječu (Petar RKM 1. HMNL i SKMNL 2. HMNL) te isto za velikonogometne klubove (Jelenovac) napisali smo prigovor (20. 12. 06.) i novu pravedniju raspodjelu ZŠS-u.Doznavši to tajništvo ZNS-a traži da se samo da prvoligašima Uspinjači i Orkanu kao i u 2006 god.dodjeli a i za velikonogometaše (Jelenovac) kao u 2006. god. i ništa više što znači manje nego u 2006. god. Pretpostavljamo da je to tajništvo ZNS-a učinilo zato što smo sami išli se informirati kako to se vrši raspodjela u ZŠS i primjetili nepravilnosti od strane tajništva ZNS-a (PetarRKM, SKMNL i Jelenovac) i da se vidi tko je glavni i jači . Tim potezom želi tajništvo razjedinit klubove jer ono nikad nije ništa pitalo klubove u vezi toga i sve "samo" radilo. Ako tako ostane onda neki drugoligaši neće moći nastaviti natjecanje izgleda da je to i bio cilj tajništva ZNS-a.Navodno tajništvo želi i jednog prvoligaša iz Doma sportova preselit u Sutinska vrela bez njihovog pristanka . ZŠS je prema preporuci tajništva ZNS javio upravi dvorane Sutinska vrela da nema više plačanja za malonogometaše i da može te termine iznajmiti kome želi (privat). To je iskoristio MNK Petar i iznajmio (ima bogatog sponzora).Sada još iz ZŠS će kontrola vidjet dali se u 2005 i 2006 god. namjenski trošila sretstva i satnica od malog nogometa koja su odobrena ZNS-u za klubove (futsal).
Sve je to počelo kada su novi drugoligaši počeli pitati tko koristi sretstva + satnicu(12.600,00. kn +180sati) od MNK PetarRKM i 100.000,00.kn + 180 sati Jelenovca ?!,te gdje su sretstva od članarine i registracije (igrača i klubova) te 5% sretstva od turnira (Kutija) od 2005. god. Pitali što je sa POVJERENSTVOM za MN IO ZNS-a i zašto ne radi već više od dvije godine (predsjednik R. Čižmešija).Tada smo to i pismeno zatražili i "NASTAO JE LOM" u ZNS-u u vezi malog nogometa a na pojedince iz malog nogometa koji su se usudili pitati i to još pismeno nastao je "LOV NA VJEŠTICE".
Ipak došlo je do IO ZNS-a i nešto novaca je odobreno (oko20.000,00kn) za tri drugoligaša a i da od 09/06.g. do kraja godine koriste satnicu MNKPetraRKM svi drugoligaši što je dobro došlo i novim klubovima koji su u 2.HMNL(Petar,Elab,Telekom i Zagreb-Zapad).Da nebude tako kako je odlučio IO ZNS pobrinuo se tajnik ZNS-a i isplatio klubovima samo pola sretstava od odobrenog IO ZNS-a(12.06.06.) i to krajem kolovoza 2006.g. Poslije zajedno s predsjednikom Povjerenstva obmanuo neke klubove i progurao da je on pretstavnik u Skupštini ZNS-a od malonogometnih klubova (makar šestorica bila protiv). A sada i to sa satnicom radi i omogučuje predsjedniku POVJERENSTVA da zakupljuje satnicu +termin (koju su koristili drugoligaši) za svoj novi klub MNK Petar . Imamo osječaj da je želja tajnika ZNS-a da pokaže svoju moć i da svi misle kao on i rade kao on a protiv je transparetnosti i pravedne raspodjele. Ne sustajemo jer znamo da tražimo sve pošteno i korektno bez ikakve zle namjere prema bilo kome i tražimo ono na što imamo pravo. Zato sada idemo kod tajnika ZŠS-a i u Gradski ured za šport koji odobrava ta sretstva za šport od poreznih obveznika ZAGREBA. Nadamo i vjerujemo da će drugoligaši dobiti ono što im pripada (više nego u 2006.god.).



Post je objavljen 16.01.2007. u 14:50 sati.