Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Pustate li ih na dugoj ili kratkoj lajni?

Toplo vas pozdravljam iz suncem okupane Njemacke. Ima ljudi koji se cak vesele ovim pomaknutim temperaturama. To su valjda isti oni koji ce samo 5 mjeseci kasnije kukati kako nemaju novaca za preveliki racun za struju kojeg su nabili vlastitim klimama i kineskim energetskim klasama. Onda im sunce odjednom vise nije tako privlacno i ne povezuju A i B u jednu smislenu ekolosku krizu koja nam se iza brda valja. Ma koga briga zar ne? Dok se posljedice nasih stravicnih djelovanja do nas dokotrljaju, nas odavno vise nece biti, s tim sranjima ce se baktati nasa djeca. Ocekujem ovih dana da mi se dogodi neka veca osoba elementarna nepogoda, jerbo nisam nastavila opcepoznati "mem". Doticni sam dobrovoljno izvrsila ali nisam imala zelje drugima nametati isti, dakle ako vise ne bude novih tekstova, znate da me stigla zloguka ruka lancanih pisama....dotad, evo jos jedno razmisljanje naglas. Nedavno sam vas pitala - jeste li u stanju same izaci, same u smislu bez muske ili zenske pratnje na kavu, kino, shopping, putovanje? ako ste taj dio propustili

Sad okrecem pitanje, jesu li vasi primjerci u stanju izaci van solo? Smiju li, a bez da imaju doma tihu misu sljedeca dva dana?wink Dakle, idu li vasi muzevi, decki, ljubavnici i ini van bez vas? Pri tome ne mislim samo na posao ili sport, nego bas u provod.

Ako da, kako i kada? Ako ne, zasto ne?

Moram priznati da sam prilicno podozriva prema parovima koji ne znaju ni prdnuti jedno bez drugoga i da su mi osobno takvi nezanimljivi. Doduse ne uvijek u startu, ali se naknadno takvima pokazu. On i ja izlazimo preko pola vremena skupa, ali jedan dobar dio istog i odvojeno. Ja trebam vrijeme s mojim curama (kad sam se tako izrazila zadni put na blogu, sljedilo je pitanje – nisam znala da imas djecu ;-), a misljenja sam da je zdravije za vezu ne provoditi 100% slobodnog vremena skupa. Ovak smo si zanimljiviji, imamo si sto za ispricati i taman se zazelimo jedno drugog.

Evo on je veceras u kinu sa frendovima, poslije idu na veceru, sve pet. Dugo mi je trebalo da ga istjeram iz brloga i uvjerim da je o.k. da se odljepi od mene, sad i sam drugo jutro odusevljeno prica kak mu te muske veceri (po mom misljenju jos uvijek prerijetke , svega 2 mjesecno i ako preko dana ode na bicikliranje s nekim frendom) puno znace. Ja sa zenskim drustvom idem barem 3 -4 puta mjesecno van kino, kazaliste, caga, cuga sve moze. Te trenutke ne dam ni za sto.cerek Niti ce se on dosadjivati jer cemo mi 4-5 sati o kremama, lakovima i slicno, niti cu se ja dosadjivati kad se oni budu odusevljavali novim procesorima.

Ne moram posto poto biti u njegovom zivotu svake sekunde, tek kad smo u stanju funkcionirati kao individue tek onda smo spremni i za zdrave veze.

Nije da sam uvijek bila tako jaka, imala sam fazu kad sam bila sve samo ne snazna i samostalna i ti trenuci su bili oni gdje sam skoro ugusila i sebe i njega. Hvala lijepa, ne bih vise takvo sto. Ne mora mi se svaki dan javiti s posla, ako nemamo nista za dogovoriti moze pricekati i da se vidimo navecer. Izvana bi izgledali da ne gugucemo pretjerano, nema zivkanja na telefon pet puta na dan, najcesce ni maila ali jos me uvijek stisne onaj poznati feeling u zelucu kad se dogovorimo negdje u gradu i on dolazi i ja ga ugledam. I jos uvijek se drzimo za ruke i ljubimo po pariski gdje nam puhne. Tak da je i gugutanje pitanje percepcije.

Dakle on veceras gleda neki action film, ja falim bogu na njegovim frendovima da ja to ne moram s njime gledati, meni je trebala doci frendica na palacinke, ali je bolesna pa cu ja lijepo uz casu makedonskog vina (zadnje rezerve od ljeta) i finu knjigu provesti vecer.

Ovaj tjedan cu revno isprobati jos 3-4 recepta za namaze, pozvana sam na rodjendane, pa cu to odnjeti i tam, onda ih podijelim svama.

Dodatak: na ovu temu su me potakle sve one nesigurne i naporne zenice koje zovu mene kad moj muzic s njihovima izadje van i pokusavaju meni upropastiti vecer svojim paranojama, jedna me cak pokusavala uvjeriti da njezin muz NE VOLI izlaziti igdje bez nje, pa mene eto cudi kako to da objerucke (rekla bih gotovo ocajnicki) prihvati poziv deckiju da im se pridruzi, a cije susrete je i sam cesto inicirao. Ocito je iskrenost, luksuz koju mu njegova zena ne dopusta.

Post je objavljen 15.01.2007. u 14:21 sati.