Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Proleteri svih zemalja razjebite ih!

Čudan glagol u naslovu? Ma ne. Jebanje je dio svakodnevice, samo je pitanje tko tu koga i kojim povodom. Taj glagol možemo zamijeniti i ljepšim izrazima poput "ulaska" ili penetriranja. Tako bi slogan u nadolazećoj agendi "Europa 2009" koju nam spermaju "naši" političari mogao biti: Penetrirajmo u Europu zajedno tj. Uđimo u NATO do jaja. To je i najbliže istini.

Samo sam krajičkom oka sinoć gledao Jelinićev show na RTL-u. Jadno da jadnije ne može biti, jebačina demagogije i laži, da bude u skladu s naslovom. Čista propaganda, ali toliko loša da su i oni koji slabo razumiju rječnik i pojmove kojima su se služile nazočne veličine shvatili da ih ovi guze preko TV-a. Volio bih znati tko je i koliko platio taj promidžbeni program na RTL-u.

No, kad sam kod ulazaka tj. penetriranja u raznorazne integracije, jebačina je glede toga na svakom koraku. Poznato je da Hrvatice i Hrvate taslače da moraju u Europu i NATO. Posebno mi se sviđa taj NATO jer je muškog roda, a Hrvatska ženskog. Cijelo vrijeme viču nato, nato, nato, a pri tom ne nude nikakvu zaštitu. Nego, da se vratim na globalnu jebačinu.

Osim nas koji ćemo u Europu i nataj falus od integracije, mrčenje se globusom širi na sve strane. Ujedinjuje se Sjeverna Amerika na čelu s SAD-om u blok s Kanadom i Meksikom. S druge strane Južna Amerika postaje oslonac otpora sjevernoameričkoj hegemoniji i imperijalizmu. Pacifička regija, Iran... I jedni i drugi i treći i četvrti ne nose ništa dobro za narod, ljude i ljubav. Svima je na prvom mjestu pogrešna ideologija i krivi temelji iz kojih se ne može izroditi ništa dobro za "obični" puk, to jest proletarijat koji poput kokoši u magli kljuca po blatu kako bi nakljucao koje zrno bačenog im kukuruza te tako preživio. Broj bačenog zrnja je ograničen, nema za sve.

I Europi i Americi i lijevom bloku na čelu s novoformiranim socijalističkim državnim uređenjima u Južnoj Americi na pameti je jedino osobno bogaćenje i moć pojedinaca (elite) na uštrb nekog drugog. Nema tu mjesta za suživot i toleranciju, a napredak svijesti i normalan život postaje sve udaljenija utopija.

Stoga dragi moji proleteri diljem planete, vrijeme je da sva ta uporno ponavljajuća lažna obećanja političkih elita sa svih kontinenata stavimo na ispravno mjesto upotrebljavajući glagol iz naslova.

Dok neki možda razmišljaju što sam ovako na brzinu htio reći, stavljam na preslušavanje naslovnu stvar zanimljive američke serije Weeds.

Melvina Reynolds - Little boxes



Post je objavljen 15.01.2007. u 14:14 sati.