Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W.Leadbeater - Nevidljivi pomagači 51

Uz ove više općenite metode pomaganja postoje ispecijalni kanali otvoreni jedino nekolicini. Takvi su učenici spremni rad upotrijebiti, za priopćavanje istine i predivnih misli autorima, pjesnicima, umjermcima muzičarima, ali razumljivo je da svi pomagači ne mogu biti sposobni raditi na takav način . Ponekad iako rijeđe. mguće je upozoriti osobe na opasan pravac moralnog razvitka kakav su zauzeli i otkloniti
zle utjecaje nekog čovjeka ili mjesta ili omesti speletke crnih maga. . Izravno upućivanje u velike istine prirode rijetko se može priopćiti izvan kruga izučavatelja okultizma, ali ponekad je moguće glede toga učiniti nešto polažući pred umove propovjednika i učitelj širi spektar misli i slobodnije vidike od onih koje imaju .

Postoji druga primjena te metode mentalne sugestije koja je od najveće važnosti, ali je zbog svoje prirode otvorena samo naprednijim članovima pomagača.
Na isti način kao što obični ljudi mogu primiti pomoć u svezi s osobnim problemima, i primiti savjet i biti vođeni u stvarima koje izravno djeluju na samo mali broj njima bliskih osoba. Sugestije mogu biti ponuđene samo onima koji imaju puno moći i odgovomosti u političkom i religioznom svijetu -predsjednicima i njihovim ministrin vođama crkvenih ili državnih tijela, voditeljima misli čije riječi mogu utjecati na tisuće. Prihvaćanje sugestije i aktiviranje
može dobrohotno djelovati na čitave narode i materijalno potaknuti napredak svijeta.

Uvijek na umu moramo imati činjenicu da iza vidnog kaosa pohlepe i sebičnosti postoji evolutivni poredak, moćna "Hijerarhija" velikih Adepata koji čine pravo unutarnje vodstvo svijeta; iznad njih nalazi se sjajan lik "JEDINOG POKRETAČA " duhovnog kralja koji na ovoj planeti predstavlja logose sunčevog sustava.

Pod njegovim svemoćnim upravljanjem polako, polako se tijekom eona prostire nezadrživi evolutivni val . Iako se individualni valovi koji čine njegovo uzdizanje i pad jure i povlače. oni se ipak vraćaju sve većom i većom snagom sve dok se Niegova" bozanska svrha ne izvrši, a zemlja ne ispuni božanskom slavom.
Naše grupe pomagača rade pod vodstvom "Hijerarhije". Stoga se dešava da izučavatelj okultizma koji napreduje na "Putu" dospjeva do širih sfera korisnosti .
Umjesto da pomaže samo individuama uči nas kako postupati s klasamaonarodima i rasama, a postepeno mu se povjerava diovišeg i važnijeg rada koji čine sami Adepti.
Stječući nužnu pomoć i znanje počinje rukovati s većim energijama mentalne i astralne razine; pokazuje mu se kako polučiti krajnje moguće korištenje svakog povoljnog cikličkog utjecaja. Dovodi se u vezu s velikim Nirmanakayasima koji su ponekad simbolički izraženi kao "Kamenje zaštitnog zida" , postajući -isprva u smanjenom opsegu -
jedan iz grupe njihovih službenika, učeći kako su raspoređuju energije koje predstavljaju plod njihove uzvišene zrtve . Tako se postepeno uzdiže sve više i više; dospijeva u stanje adeptstva kada je sposoban preuzeti potpunu odgovornost koja počiva na Učiteljima mudrosti i pomoći drugima duz puta na koji se uputio.

Na mentalnoj se razini rad nekako razlikuje s obzirom na to da se učenje može dati i primiti direktnije, biće i savršenije dok su pokrenuti utjecaji puno, puno snažniji zbog toga što djeluju na mnogo višoj razini Ali, nekorisno je o tome govoriti detaljnije jer svega je nekolicina od nas sposobna svjesno djelovati na toj razini za vrijeme života ,ovdje, a i još više postoji obilje posla za kojeg treba postati sposoban izvršiti ga , bez bojazni da ćemo tjekom bezbrojnih eona prestati obavljati taj nesebični i koristan rad .




Post je objavljen 15.01.2007. u 12:48 sati.