Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiskybar

Marketing

NIRVANOŽDER


Prva glava : Noć ubojice


Nirvana = osloboditi se predmeta uzbuđenja

Bio je okrutan kraj nečijeg života . Toliko okrutan , da ga neću opisivati . Zadržat ću ideju tog masakra u svojoj glavi i neću je dijeliti sa vama . Moram biti vjeran svojoj ideji , kao što sam svojoj curi .
O.K. , zašto je u redu dijeliti svoje ideje sa drugim osobama , dok nije u redu dijeliti svoje cure s drugim osobama ?
«Zbog ljubomore !" javlja se ubojica : "Ja sam ubio svoju curu zbog ljubomore . Mislio sam da me vara . Ovako , sada kada je mrtva , ništa ne ću misliti , pa neće niti ona . Na taj način sam ostvario nirvanu , ravnotežu između ugode i neugode . KILL `EM ALL da bih stigao do nirvane ."
Tako je Nirvanožder svaku noć izlazio vani ubijati da bi barem na kratko bio u stanju nirvane .
Netko za nirvanu koristi sex , netko meditaciju , a netko ubojstvo . Ili drugim rijećima netko se rješava predmeta uzbuđenja sexom , meditacijom , a netko ubojstvom .
Nirvanožder se koristi ubojstvom za ostvarenje nirvane .
Religiozni ubojica – reklo bi se – pa da . Kada je bio mlad volio je čokoladu , sada kada je star voli samo Nirvanu .
U cvijetu svoje domišljatosti odlučio je objaviti svoju istinu preko mene , Marina Tomića .
Toga sam tek u ovom trenutku svjestan . Lažem , bio sam trideset sekundi prije nego što sam napisao posljednju rečenicu toga svjestan , inaće ne bih napisao da sam toga svjestan .( Lažem , bio sam toga svjestan još prije šest mjeseci I 30 sekundi prije od kada sam rukom napisao objavu , sada je samo prepisujem na komp da bi se priča mogla isprintati I da slova budu čitka za vas drage čitatelje , a sada je tri mjeseca kasnije , što je samo dokaz da sadašnjost ne postoji , budući da kada vi ovo budete čitali sadašnjosti neće biti)

Kako god bilo ovo je objava broj dva . Nakon objave Sataninog čeljada imamo objavu Nirvanoždera !
Nirvanožderova objava ide dalje od objave Sataninog čeljada . Nirvanožder negira i sadašnjost , dok , kao što svi znaju , Satanino čeljade ne negira sadašnjost nego samo prošlost i budučnost .
No , hajde , saslušajmo rijeći Nirvanoždera :
«Sadašnjost , prošlost i budučnost su samo iluzija koja nastaje kao projekcija moje gladi za nirvanom . Ja gladujem za nirvanom tako što stvaram svijet ispunjen bolom i patnjom . Svijet je takav upravo iz razloga što nisam u kontaktu sa nirvanom .
Dakle ja zapravo nikoga ne ubijam , već je to projekcija iluzije , jer što sam bliže nirvani , moja glad je sve veća i iluzija koju projeciram je sve više ispunjena patnjom .»

INTERMEZZO

Poezija Nirvanoždera

Ja sam sretna osoba

Izvor frustracija je presušio
Tako da su strahovi pomrli od žeđi

Uz njih i bijesovi
I sve druge loše stvari
Pa se sada mogu okarakterizirati
Sretnom osobom

Ja sam sretna osoba
I baš me briga za sve vas
Jer vi postojite
Samo da me volite

A ja vas konzumiram Jer ste moj izvor užitaka
Odn. sve dok se život uzdiže
Id naređuje

Druga glava- Bol i patnja

Žrtve Nirvanoždera su s olakšanjem dočekivale zadnji udarac koji bi ih usmrtio . Jer . mislile su žrtve :
«Bol i patnja će konačno prestati.»
Krivo !
Nirvanožder , da bi si osigurao put do nirvane , bi zarobio žrtvinu dušu i stavljao je u ono tijelo koje će izmasakrirati u sljedećem životu . Zpravo Nirvanožder upravlja žrtvinom inkarnacijom .
Kako je to moguće ? Pa zbog objave Nirvanoždera ; Budučnost i prošlost ne postoji , niti postoji sadašnjost . A , ako nema sadašnjosti , onda je sve iluzija koju Nirvanožder stvara , pa zato može naštimati si žrtve .Da pojasnim, Nirvanožder bira tijelo u koje će staviti žrtvinu dušu .
Ako je tomu tako , a tome tako jest , onda Nirvanožder odmah čim ubije žrtvu , zna u kojem će se tijelu žrtva ponovno roditi .
"A kako Nirvanožder stvara projekciju iluzije ? Od kuda mu ta moć ? Funkcionalno mi opiši proces stvaranja iluzije ."
Eh to je već metafizička prtljaga , zato se tim pitanjem neću baviti . (Budući da nemamo direktan uvid u Nirvanožderov process stvaranja iluzije o tom procesu možemo samo spekulirati , stoga takvu spekulaciju nazivamo metafizička prtljga , odn. Dio teorije koji je suvišan iz razloga što ne možemo biti sigurni da je istinit.)

Između ostalog ,mogući odgovor na pitanje prevazilazi uvjete tvoje spoznaje dragi glasu iz navodnika i dragi čitaoče . Čak i da ti se potrudim objasniti odn . odgovoriti , nikada to objašnjenje odn. odgovor ne biš shvatio . Ono što ti je dovoljno jest sljedeće ; žrtve Nirvanoždera nisu svjesne niti će ikada moći spoznati ( jer to prevazilazi uvjete njihove spoznaje ) da su u ropskom odnosu prema Nirvanožderu i da su u načelu osuđene na "Vječni pakao".
Vjerojatno se čitaoče pitaš ; "Ako duša nije nosioc jastva , kakav je smisao života onoga tko pati ?" Aaaa?
"Nikakakv:" ti odgovaraš i zaključuješ : « Dakle postojanje duše daje smisao osobi koja pati jer će takva osoba imati ugodan lijep sljedeći život , ispunjen srećom i veseljem , dok sada pati samo iz razloga što mora iskupiti se za svoje prošle grijehe . Ili ako se želi Budu/hindu style , pati jer si čisti karmu.»
Međutim u slučaju Nirvanožderovih žrtava vidimo da čak i postojanje duše ne mora dati smisao nečijoj bolnoj i patničkoj egzistenciji.
Duša Nirvanožderove žrtve će patiti vječno ili barem dok Brahman ne zaspi , jer kada se Brahman ponovno probudi stvaranje svijeta počinje iz početka . Ono što se dogodilo prije se briše , kao da nikada se i nije dogodilo . Pa i nije .
I tek onda , o čitatelju , se zarobljene duše mogu oduprjeti Nirvanožderu .
No kako Dobri Bog ( Brahman) ne bi dozvolio postojanje Nirvanoždera , onda nema Dobrog Boga (Brahmana) , pa je zato ova objava Nirvanoždera ujedno i obrana protiv njega.( Nirvanoždera , ne Brahmana jer protiv Dobrog Boga se nemate što braniti ,
je li tako ? ) .
Svaka duša koja misli da je pod utjecajem ili vlašću Nirvanoždera neka si nabavi jedan primjerak ove objave . Budući da ovom objavom spoznajete da ste žrtva ili moguća žrtva Nirvanoždera ova objava bi se mogla nazvati AMAJLIJA!!!
Amajlija ili hamajlija , kako hoćete , koja drži Nirvanoždera dalje od vaše duše . A što imate više amajlija to je Nirvanožder dalje , zato : « Kupi me , kupi me , kupi me , kupi me , .......»

Treća glava : odgovor na metafizičku prtljagu

Vidi se da je Marin Tomić pisao drugu glavu dva mjeseca (ili mjesec ? Ili osam mjeseci ?) nakon prve glave . Nije konzistentan !U prvoj glavi eksplicite kaže da moć projekcije proizlazi iz gladi Nirvanoždera za nirvanom , dok u drugoj glavi tvrdi da je ta moć metafizička prtljaga ?!
Eh zato , eto , sada Ja Marin Tomić dajem odgovor na metafizičku prtljagu u ovoj trećoj glavi . Odgovor je ; da duša Nirvanoždera ima urođenu dispoziciju za ostvarenje nirvane samo tako što će ubijati tjelesne manifestacije određenih duša . Te duše su po svojoj konstrukciji kompatibilne sa dušom Nirvanoždera nešto kao kisik s vodikom pa dobijete vodu , tako imate Nirvanoždera i neku određenu dušu , pa dobijete masakr .
Drugim riječima , s mikro perspektive odnos između Nirvanoždera i srodnih mu duša je analogan kemijskim spojevima , dok sa makro perspektive odn. subjektivne perspektive Nirvanoždera i srodnih mu duša , njihov odnos izgleda kao krvavi masakr .
Te duše su osuđene na «Vječni pakao» , jedino iz razloga što su kompatibilne sa Nirvanožderovom dušom .
Kao što je snijeg bijel zbog urođene dispozicije ljudskih očiju da snijeg vide bijelim , tako duše žrtava umiru u patnji zbog dispozicije nirvanožderove duše da pruža patnju takvim dušama . Nirvanožder ima urođenu dispoziciju da percepira te duše kao objekte za iživljavanje . (Ako je ova glava istinita onda ova objava nije amajlija .
Budući da je ova objava amajlija (jer je tako rečeno u drugoj glavi)
Ova glava nije istinita)

Četvrta glava : dilema

(Ako je svijet iluzija)
Je li onda
1. iluzija određena jednim fizičkim zakonom
ILI
2. je fizički zakon samo jedan od niza različitih iluzija


Peta glava : Nirvanožderov odgovor trećoj glavi

«Treća glava je potpuno pogrešno shvatila moju objavu . Da bih Treću glavu , ono što se kaže , izveo na pravi put , citirat ću dio iz Prve glave koji će , nadam se , rasvjetliti nedoumice treće glave : » Sadašnjost , prošlost i budućnost su samo iluzija , koja nastaje kao projekcija moje gladi za nirvanom . Ja gladujem za nirvanom tako što stvaram svijet ispunjen bolom i patnjom . Svijet je takav upravo iz razloga što nisam u kontaktu sa nirvanom . (Dakle ja stvaram svijet , ja sam Bog tvorac , a ne neka duša koja ima na mikro razini neke dispozicije prema ostalim dušama što onda na makro razini daje sliku nasilja , Nirvanožder , objava ,Karma publkacije, str.4, New Delhi , 2002.)

Ja zapravo nikoga ne ubijam , već je to projekcija iluzije , jer što sam bliže nirvani , moja glad je sve veća i iluzija koju projeciram je sve više ispunjena patnjom .» (Znaći cijeli svijet je samo iluzija I taj svijet nastaje zbog moje gladi za Nirvanom , Marin Tomić , Nirvanožder , Izdavačka kuća “Izdaj se”, str. 4. , Rijeka , 2002.)

«Je li ti jasno treća glavo?!»
«Pa sada kada si stvari tako prikazao , O.K.
Sve je to samo kut gledanja. Rakurs.»
"Nije!" ljutito odbrusi Nirvanožder trećoj glavi «Istina je onakva kako Ja nirvanožder kažem . Zato se ovo djelo i zove objava jer ja objavljujem apsolutnu istinu koja je uvijek ista bez obzira iz kojeg kuta ti treća glavo gledala .»
«Ne znam ja Nirvanožderu» treća glava se vrti i koluta očima « najbolje će biti da pročitaš epilog , znaš Nirvanožderu , pa mi se onda javi. Ti misliš da to što ti zarobljuješ neke duše i tjeraš ih na patnju odn.da je to što si zao dovoljan razlog da Brahman ne postoji ?»
«Pa ako postoji onda nije dobar , a ako nije dobar ne znam zašto je vrjedniji od mene .» kaže Nirvanožder arogantno , dok se treća glava počela smijati «Pa zar ti misliš da se ljudi klanjaju bogu zato što je Bog zbog svoje dobrote vrijedan da mu se klanjaju ? Glupane , on jednostavno je . On ne mora biti vrijedan ničega , upravo je to razlog zašto postoje zvijeri kao što si ti Nirvanožderu»
«Ako je tako kao što ti kažeš treća glavo ,onda je Bog moj partner i prijatelj .
Pazi ovo , da bi Bog bio dobar sve radnje u njegovom životu moraju biti dobre , a čim je jedna radnja loša odmah je loš . to vrijedi i za sva druga bića . Vidiš koliko je zlo jače od dobroga treća glavo !»
«Da dobro je konjunkcija , dok je zlo disjunkcija « u sebi misli treća glava «Šta to mene briga Nirvanožderu , ja ne gledam Ratove zvijezda , što se tiće tvog partnerskog i prijateljskog odnosa sa bogom , sve će se razotkriti u Epilogu :»
«O.K.Idemo skinuti šestu glavu , da što prije dođemo do epiloga .»
«Idemo.»
I tako treća glava i nirvanožder krenu prema šestoj glavi .

Šesta glava : Ja sam došla s giljotine

«Ono gore .»

Epilog : Brahmanov san

Živio je jednom jedan čovjek . On je naporno radio . Uglavnom je pijeskom skidao ruzinu sa brodova .
Jedne večeri je došao kući iscrpljen kao obično i kao obično je zaspao.
Sada dolazimo do BITI , onaj opis prije ove rečenice nije važan i možete ga zaboraviti .
Dakle , kada je zaspio usnio je san u kome je bogataš koji nakon super seksa sa sisatom plavušom iscrpljen zaspao i sanjao da je vrač u indijanskom selu koji je pao u trans i u transu bio astronaut koji lebdi privezan za svemirsku stanicu i tako privezan zaspi , pa sanja da je majka troje djece , a ta majka troje djece sanja da je nirvanožder , a nirvanožder sanja da je Alien , a Alien sanja da je kenotaur itd...
Glavna fora je u tome što je naš radnik u brodogradilištu svaki dan nastavljao sanjati novi dan u životu tih bezbrojnih ljudi . Dani u snovima su posjedovali kontinuitet radnji s prethodnim danima u snovima.
I tako svaki dan.
Stoga je nakon mjesec dana radnik iz brodogradilišta zaključio da živi bezbroj života.
Zapravo on kao jedinka svaku noć sanja živote i time i živi živote stanovnika cijelog
svemira . Čak sanja da je fetus u maternici . Zamislite, svi stanovnici svemira su samo snovi odn. projekcija jednog čovjeka .
Dok radnik iz brodogradilišta sanja te živote , nije ni svjestan da su ti životi samo snovi radnika iz brodogradilišta . On svaki usanjani život doživljava kao onaj jedini i pravi .
Tek kada ga budilica , koju navija na 5:00 h ujutro za buđenje da ode na posao , probudi , on shvaća da su ti životi snovi radnika iz brodogradilišta .
Međutim , isto tako kada se probudi kao majka troje djece , shvaća da su životi astronauta , vrača , bogatog jebača , etc. Samo snovi te majke . Ili kada se Nirvanožder probudi on shvaća da je opet sanjao san o majci s troje djece , koja je bila astronautov san etc Ili bogati jebač se uvijek budi u znoju , jer opet je sanajo da pjeskari u 3. maju .
Na kraju radnik iz brodogradilišta nije znao tko je više on zapravo , te je odlućio postati sve .
I tako je nastao naš svemir . (Dakle, ispravna teza u četvrtoj glavi bi bila teza 2. , onaj tko se ne slaže neka mi se javi sa svojim protuargumentom il protupričom.)

Pisma čitatelja : Agata Ivanov , Vladivostok

Dragi Marine .
Meni je jasna poanta koju iznosiš u Epilogu , odn. da je cijeli naš svemir san jednog bića i to biće svaku noć sanja milijardu i milijardu života u njihovom svakodnevnom kontinuitetu .
Međutim , mene muči nešto drugo . Naime , da li ti želiš reći da su drugi radnici u brodogradilištu , tri djeteta one majke i uglavnom sva ostala bića koja nisu nositelji jastva u snu , neka vrsta holograma ili ako hočeš projekcija koje Brahman ( nazovimo to biće bilo kako) projecira iz sebe , ali ta bića nisu živa ? Ne postoje nezavisno od Brahmana ?

Moj odgovor

Draga Agata .
To je odlično pitanje i na njega se može odgovoriti na dva načina .
1. druga bića koja nisu nosioci jastva nisu projekcije , već su to bića koja stvaraju druge svemire odn. Brahmani za druge svemire . Kao što je radnik iz brodogradilišta koji pjeskari Brahman za naš svemir , tako je njegov kolega varioc Brahman za drugi svemir .
Ipak onda imamo sljedeći problem : Ako su svi ti ljudi Brahmani onda moramo imati vrhovnog Brahmana koji stvara sve te svemire . Takvo što nam samo komplicira teoriju , čak što više , duplicira nam svijet jer ako postoji vrhovni Brahman onda nam nisu potrebni niži Brahmani , budući da bi vrhovni Brahman bio toliko savršen da sam stvara sve svemire koje stvaraju niži Brahmani . Stoga da bi teorija bila što ekonomičnija nudim ti dugi odgovor .
2. DA ! Bića koja nisu nosioci jastva su samo projekcija Brahmana (radnika iz brodogradilišta koji pjeskari ) i ta bića nisu realno postojeća , kao što Ti Agata Ivanov nisi realno postojeća već si nešto što sam ja izmislio , ali ipak egzistiraš u ovoj mojoj priči , čak si i vrlo važan dio kauzalnog lanca priče koji nas dovodi do istine .Ako ćemo prihvatiti kriterij postojanja da : «ono što postoji mora biti uzrokovano nečim ili da samo nešto uzrokuje . « , onda ti Agata postojiš bez obzira što ne postojiš kao nešto nezavisno od mene , zato što ,
a) uzrokovana si od mene , stvorio sam te kao neko biće koje mi piše , i
b) sama si uzrokovala ovaj moj odgovor na tvoje pitanja
Ti jesi nastala iz mene , međutim to ne znaći da ne možeš utjecati na mene . (Primjerice , rođenje Atene iz Zeusove glave.)
















Post je objavljen 14.01.2007. u 22:38 sati.