Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thegugaworld

Marketing

Povratak u "normalu"

Najprije da svima kojima nisan čestita čestitan novu 2007. godinu! Kako san počea čestitat ću je i do lita! Čak mi je i danas došla jedna poruka "sretna nova sa velikin zakašnjenjen!". Eto nadan se da će onda svima i bit sritna!


Mislia san pisat danas o pljačkama agencija na exkurzijama,al to mi digne živce čin pomislin na to,tako da ću je samo cenzurirat ovim jednostavnim prilogom:


Prije par dana san gleda (opet) film „Ključ tajni“ ,film o jednoj ženskoj koja dolazi ka čuvat neku babu,pa počne otkrivat svašta... uglavnon, radi se o Hudu magiji. Nisan ima pojma šta je to pa san iša malo vidit po internetu (na www.astromagicraven.com) jer nisan ima pametnijeg posla.



Voodoo je skup magicnih vjerovanja i praksi, koje se upraznjavaju u nekim dijelovima Afrike, Juzne Amerike i zapadne Indije. Rijec "vodoun" proizlazi iz vodu, sto znaci "duh" ili "bozanstvo" u fonetskom jeziku Nigerije. Voodoo se je razvio u 17-om stoljecu na plantazama robova u Americi kao kombinacija rimokatolicizma i zapadnoafrickih religioznih tradicija. Vjerovanje podrzava i pripadnost katolickoj crkvi. Vjerovanje ukljucuje postojanje Loa ili duhova, neki od tih identiteta se poklapaju sa onima u krscanskih svetaca. Loa duhove pozivaju svecenik (houngan) ili svecenica (mambo) u ceremonijama, tijekom kojih okupljeni postaju opsjednuti sa duhovima i padaju u trans. Voodoo hram (houmfort) ima centralno mjesto u kojima Loa duhovi silaze da bi opsjeli molitelje. Loa se moze prepoznati prema karakteristicnom ponasanju opsjednutih osoba. Zbog jedinstvene mjesavine Francuskih, Spanjolskih i Indijskih kultura, New Orleans nudi savrseno mjesto za prakticiranje i razvoj Voodoo-a. Danas, neki izjavljuju kako 15 posto stanovnistva New Orleans-a jos uvijek prakticiraju Voodoo. Moderan Voodoo je evoluirao u mnogo puteva, ukljucujuci tu i svecenike dostojne postovanja i majke, koji imaju svoje vlastite crkve i odrzavaju jedan kult prodavaonica u kojima prodaju i napitke.


Eto sad i to znan. A film mi je onako,nista posebno,al ok je. Pogotovo kraj,nisan uopce ocekiva...nesto sta nisan ocekiva.Tribate pogledat film pa zato necu pisat.


#Kraj cenzure#


Sutra počinje škola! Sranje!! Moran ovi tjedan i pisat matišu cilo polugodište i kopirat ostatak knjiga koje još neman! (Pravi učenik:))


Al drži me neka caka s školon,učia san ovih dana i poduzetništvo,šta me još netriba pitat!


Iznenadia san se kad san vidia knjigu u ruci,još oni miris nove knjige kad san je otvoria...


Škola nije ni počela,a meni je već dopizdila! Neda mi se opet slušat retardirane profesore koji te samo uče šta znači "osveta iz dana kad su njih mučili"! Ma cilo školstvo triba prominit, dovest mlade ProfesorICE koje još nisu zaražene mržnjon prema dici. Baš mi je ža šta više nećemo imat zamjenu iz geografije,nego nan se vraća ona stara "Kisela"! Slomila ruku pa je nije bilo cilo polugoište. Može se odma pripremat i za drugu ruku (hehehe!)


Aj kraj je posta,dosta više.
Prominia san par sitnica na izgledu stranice, valjda je ok...


Pozdravljan vas sve pa se vidimo opet. I pozivan vas sve na kupanje u Split da se razladite od ove vrućine!(ili u cetinu,naravno)


Ps. Pozdrav iveski koja je na onin gori slikama uvik u istoj robi! Ka ono isti dan:)) Moš mislit! Ma zezan se,prominit ću one slike, nisan zna šta da stavin gori pa...eto stavia gluposti:)


Bog ljudi! Uživajte!



Post je objavljen 14.01.2007. u 21:25 sati.