Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dennidevito

Marketing

ROK

Photobucket - Video and Image Hosting

Ponedjeljak. Dan za predaju svih grafickih radova. Neki studenti naseg malog fakulteta zavrsili su posao na vrijeme i sad opusteno planiraju buduce aktivnosti. Neki nisu i sve su nervozniji jer su prihvatili obavezu da zavrse posao do ponedjeljka, ali tesko da ce stici. Ako ne stignu, neispunjene obaveze..naravno bit ce kaznjeni. Ili ce sami sebe kazniti. Po pravilima koja su svi prihvatili. Kao mala drzava.
Mislim uspjesna i pametna drzava. Mislim, ono sto nije ova drzava. A ova drzava pa tako i njeni gradjani, nisu navikli na pravila bilo kojeg oblika. Doduse navikli su da pravila krše- u svakom obliku. Kad u ovoj drzavi govorimo o pravilima cesto se pozivamo na onu krilaticu prava i …. I taman kad dodjemo do onog drugog- obaveze, u stanju smo pronaci hiljade razloga da se izvucemo, da se opravdamo pred sobom ili bar djelimicno, pred drugima. Jer, reci ce mnogi- mi to nismo htjeli.
No, htjeli mi ne htjeli, pravila ne prastaju. Zato su napravljena. Tako ni ovi nashi, nadlezni ne prastaju. Skoro je pet sati. Subota navece i ja prosto nemam snage za josh jedan graficki do ponoci. Zato cu se sam kazniti i cekati da neko zabrlja sa rokovima. A to je vec takmicenje iz kojeg ce se izroditi snaga i kvalitet. Bas ono sto treba ovoj drzavi.


Post je objavljen 13.01.2007. u 16:46 sati.