Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bdsm

Marketing

bdsm i okultno

Potaknut linkom koji se nalazi u komentaru mog zadnjeg posta, te razgovorom u jednom vanilla društvu od prije par dana, da napišem koju o toj temi. Koliko bdsm kao takav ima veze s okultnim praksama, satanizmom i sl. pojavama. Pa kaj se mene tiče nema baš nikakve. Vjernik sam, katolik, ali radim mnoge stvari (i po pitanju sexa a bome i van toga ) koje po nekom dogmatskom i "by the book" shvaćanju kršćanstva i ne bi trebao raditi, ali znate onu o prvom kamenu. Dali ponekad osjećam grižnju savjesti (koja nije baš tako rijetka kod ljubitelja bdsm-a), pa i ne baš :). Nikog na ništa ne silim, niti tjeram, niti radim stvari u kojima i druga strana ne uživa. No da se mi vratimo na temu.

Svojevremeno, doduše davno – još u srednjoj školi, i mene su privlačile neke okultne stvari, radnje, pojave, filozofije. Na kraju shvatih da cijela ta priča, njena ikonografija, njeni pojavni oblici, filozofija (ako je uopće i ima, barem među onim s čime se srednjoškolci bave) koja se iza toga krije, nisu za mene i da me ne zanimaju. Doduše sve to je često usko povezano s glazbom koju ljudi slušaju, pa kad prestanu slušati npr. Dead metal, prestanu i sa zanimanjem za takve stvari. Ja eto nikad nisam slušao glazbu koja koketira s navedenim pojavama, ali znam neke kod kojih je baš to bio slučaj. No to su srednjoškolci i mlađi punoljetnici, koji su, bez uvrede, takvi kakvi jesu. Lako i brzo se nečim oduševe ali ih isto tako (najčešće) sve brzo i pusti, ili pak ne ostavi nekog dubljeg utjecaja i traga u njihovim životima.

Doduše ova tema je u neku ruku i totalno promašena :), jer od podosta ljubitelja bdsm-a koje poznajem, baš nitko nema nikakve veze sa okultizmom (ili bar to dobro skriva :)) ), satanizmom i sl. stvarima, no primjetih da se među vanilla populacijom, a i među rijetkim ljudima koje takve stvari zanimaju, bdsm se zna miješati, ponekad i poistovjećivati sa tim pojmovima. Krivo. U potpunosti.

No to se događa poradi bdsm ikonografije i same pojave (koža, lanci, bičevi, svijeće, "tamnice", crna boja koju mnogi jako vole-ja prvi) a dobrim dijelom i poradi specifičnosti onoga što mi smatramo poželjnim i u čemu uživamo (određena razina boli-koja doduše s boli kao takvom i nema mnogo veze, prisila-koja je isto samo naizgled prisila ;), nekom strogoćom i striktnošću koja se zna pojavljivati u seansama), no tu počinje i prestaje sva sličnost. Zaboravite neke crne mise, seanse koje bi bile ikako povezane sa štovanjem nekog kulta, naopako okrenute križeve, i sl. Ili pak štovanje nekih kultova, sklonostima ka "mračnjaštvu" itd.
Ljubitelji bdsm-a znaju da jedno s drugim nema dubljih veza od onih što sam naveo, pa da razjasnimo i ostalima.

Nismo mi sotonisti, niti crtamo pentagrame, niti prakticiramo crne mise, ne koljemo mačke niti razdjevićujemo mlade djevice. Kaj se mene tiče djevice ne želim. Kaj će ti djevica? Pa ta nema blage veze o mnogim stvarima i meni je totalno nepoželjna kategorija. Takva leži ko drvo u krevetu, a drveće u krevetu ne volim.
Niti se oduševljavamo smrču, patnjom, zlom, tajnim obredima i sl. Tko voli nek izvoli, ali dalje s tim od mene. Hvala lijepo.

A sad odoh priklati pijetla koji se izlegao na petak trinaesti, optrčati 3 puta oko hrastovog panja u smjeru obrnutom od kazaljke na satu, sabljom na raskršču putova nacrtati tajne simbole, i onda do grada na kavicu. Ha ha :))




Post je objavljen 13.01.2007. u 11:39 sati.