Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiskybar

Marketing

Vječno vraćanje

Iako na deklarativnom nivou ne vjerujem u njih, moj život je prožet bogovima i demonima. Oni usmjeravaju moj život, utječu na moje odluke. Ponekad mi se čini da sam opsjednut «Let the dark side consumes you» nek te tamna strana proždre.
Osječam bolest i propadanje unatoč svom mojem vježbanju i želji da budem uspješan.Sve moje radnje rezultiraju neželjenim posljedicama, ako želim nekome ili sebi dobro ispadne zlo, ako želim pak nekome zlo (jasno ne sebi) ispadne dobro.Možda da sebi želim zlo? Kao Cobain «I hate my selfe and I want to die» ali ja ne želim umrijeti.Moje tijelo naprosto ne podnosi alkohol niti ostale stimulanse ipak oni su nužni za put fantaziranja i transcedencije.Dok drugi zarađuju, ja fantaziram....rođen sam da uživam, a da ne budem svjestan svog uživanja...Tantal!
Zaspao sam i sanjao sam sebe kako sanjam sebe kako sanjam sebe kako sanjam sebe kako sanjam...regresus ad infinitum.
Sanjao sam da Ležim na cesti nakon što me je pregazio auto. Jako mi je krvarilo iz glave. Bili su to zadnji momenti moje svijesti prije nego što ću umrijeti.
Taman kada je trebala nastupiti smrt pred očima mi se počeo odigravati cijeli moj život. I to doslovno cijeli. Život mi se odvrtio na taj način da sam vidio svaku pojedinost, što je toliko bilo uvjerljivo da je bolje reći da sam proživio svaku pojedinost, a ne vidio.
Kako mi se život počeo vrtiti pred očima ja sam postepeno ulazio u njega i ponovno počeo živjeti jedan te isti život. Potpuno sam zaboravio na prometnu nesreću. Mislio sam: "Ovo je jedini život koji imam, živi ga kako treba." i usput stvorio estradni hit!
Tako su mi se ponovno dogodile iste stvari pa i prometna nesreća u kojoj sam nastradao. I opet mi se pred očima počeo vrtiti moj život da najsitnijih pojedinosti, čime sam opet počeo živjeti isti život te zaboravih na prometnu nesreću, koja se opet dogodila i opet mi se pred očima počeo vrtiti isti život kojeg sam opet počeo živjeti i tako vječno.

I sad kako izači iz tog zatvora tijela? Ne daj bože, ili tko već, da mi se pred smrt počne vrtiti isti život jer ako je vrćenje života na kraju posljednje moje iskustvo i to će mi se opet izvrtiti zajedno s ostalim iskustvima i vječno ću živjeti jedan te isti život.
To bi bilo super u slučaju da je život ispunjen ugodom, ali što ako je život ispunjen patnjom? Vječni pakao, grozno.
Stoga, živite život kao da vam je posljednji dan, jer taj život bi mogao biti jedini kojeg ćete imati u cijeloj vječnosti.

Post je objavljen 13.01.2007. u 00:48 sati.