Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Josip Đakić: „Sin Zdravka Dijakovića, bivšeg načelnika Općine Pitomača, švedskim klještima prebio tri maloljetna Roma“

Tiskovnu konferenciju je održao i županijski HDZ. Tema obraćanja novinarima, prema riječima predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Josipa Đakića, bila je „odgovor na sve obmane i laži Hrvatske seljačke stranke i Socijaldemokratske partije“ koje su proteklih dana objavljivane u medijima. Nazočnima se prvi obratio tajnik županijskog HDZ-a, gradonačelnik Zvonko Kožnjak koji se je očitovao o stanju u gradu kao i projektima koje je gradska vlast provela u djelo. Kožnjak je brojne napade oporbenih stranaka okarakterizirao kao djelovanje istih u okviru predizborne kampanje koja se vodi za prijevremene izbore u općini Pitomača.Tiskovnoj konferenciji nazočio je i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Virovitice, ministar MUP-a Ivica Kirin koji je kritičarima poručio da prestanu lagat.
- Gospoda iz HSS-a i SDP-a svojim priopćenjima obmanjuju javnost. Smeta mi što prigovaraju zašto ministri iz Vlade Ive Sanadera posjećuju Viroviticu. Pa dok ste vi gospodo bili na vlasti, nitko živ nije želio doći u Viroviticu. Jedino što su dovukli je milijun kuna koji se nisu mogli utrošiti jer su dati ne namjenski i 20.000 kuna za HPD „Rodoljub“. Također mi smeta što se prigovara da gradska vlast ništa ne radi. Došao sam na mjesto gradonačelnika Virovitice kada je proračun grada iznosio 23 milijuna kuna i kada Grad nije imao niti jedan projekt. Jer da sam imao te projekte o kojima oni pričaju, danas bi se u Virovitici radilo nešto drugo, a svoju energiju trošio bi na druge projekte. Izgrađivali bi kulturne i športske centre, a ne bi se morali baviti prometnom infrastrukturom, kanalizacijom i vodovodom, tj. onime što smo već davno trebali riješiti.

o o


fotografije:ViroviticaOnline
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Josip Đakić osvrnuo se na gospodarsko stanje u Virovitičko-podravskoj županiji. Na izjave oporbenih stranaka da se Županija nalazi na dnu dna, Đakić je rekao kako je to notorna laž.
- Virovitičko-podravska županija zaposjeda sedamnaesto mjesto na ljestvici razvijenosti županija. U Županiji je učinjen dobar iskorak u svim pokazateljima gospodarskih aktivnosti a to je vidljivo i u tradicionalnoj publikaciji koju izdaje Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, u kojoj se vidi da je Virovitičko-podravska županija po izvozu druga u Republici Hrvatskoj, da se povećao broj zaposlenih, da je bruto prihod povećan…
Kada je riječ o Pitomači, Đakić je kazao:
- Kada je riječ o prijavama protiv mog sina iz prvog braka, mogu reći da su one bile ne dvosmislene. I za najmanji nestašluk on je bio prijavljivan što se jasno može provjeriti. Nikada mi nije palo na pamet, da na nekog utječem kako bi spriječio njegovo prijavljivanje. Kada je u pitanju uzimanje pravde u svoje ruke, mogu reći da je to učinio sin Zdravka Dijakovića, kada je prebio tri maloljetna Roma zbog navodnih otuđivanja 600 kuna iz trgovine. Ako su oni počinili kazneno djelo onda su oni i odgovorni za svoja nedjela, ali nitko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke! Protiv mladog Dijakovića podnesenu su kaznene prijave. Neka svog sina sankcionira i usmjerava, s kojim živi i radi u svojoj trgovini, i neka svoj put pomete jer moj put je čist!
ViroviticaOnline


Post je objavljen 12.01.2007. u 17:49 sati.