[tjedniQ]
... Probat ćemo kratqo ...,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[tjedniQ]
... Probat ćemo kratqo ...

... aqo bude išlo. :)

» liQ i djelo « Prvo ono najvažnije: qad će Q? U srijedu u striparnice, qažu mi, u četvrtaq na kiosqe. Ali to nije - kano što bi reqli na šoping-qanalima - sve: U tu istu srijedu bi, uz Q 13, trebao izaći i Q 12a! Iliti: prvi domaći album u Q-ovoj produqciji! Iliti:



Sjetite ga se potražiti u svojoj omiljenoj striparnici (opremljen je luksuznije od redovnog broja, a nešto je manjeg formata te ne qošta ništa više no obični Q - svega 23 kune!) kad kupujete sretnu trinaesticu jer - domaće je qualitetno!

A inače, qaj se radi? Pa crta se malo, piše se malo, zabušava se malo. Kaqo mi se neke stvari nije počinjalo doq nije bio zadnji čas (početci su mi najteži), onda se dva dana kanda pospremala soba i čistio hard disk u očeqivanju dolaska novog qrompjutora. To je izvrstan privid rada: tu nešto kao pržiš, još uqljučiš veš mašinu i nazoveš neqoga pa imaš osjećaj da radiš tri posla doq u stvari radiš manje od ventilatora zimi.

Nema veze, nacrtale su se daljnje dvije table informatiqe 7 za Školsqu knjigu, a otskicirali su se i lejauti za jednu svesku o kojoj vam ovoga časa ništa neću dalje spominjati jerbo mrzim te projeqte koji teq počinju i onda ja nešto lanem i onda me svi pitaju da kaj je bilo s tim, a ja poslije moram priznati da je propalo iz ovog ili onog razloga. Dakle: šutim i reći ću vam qad budem konqretno znao na čemu sam. Kao što sam do sada šutio o jednom drugom projeqtu o kojem ću sad prozboriti.

Jutros sam, naime, odskicirao lejaut za četrnaest stranica stripa o kralju Tomislavu, kao dio projekta "hrvatskih junaka" koji bi u sveskama trebali krenuti od jeseni. Tomislav (crtao bi ga, kako stvari stoje, Goran Sudžuka) bi bio prva sveska u tom projektu za djecu školskog uzrasta i druge stripofile, a aqo stvar zaživi svakako bi se uqazala potreba za drugim crtačima te možda i poqojim scenaristom. No, otom-potom. Scenarij se tipqa danas-sutra, projekt piše u nedjelju i šalje u ponedjeljaq pa ćemo vidjeti. Poduzetniq koji stoji iza svega garantira da bi se maqar ta prva pod sigurno napravila te mi, eto, radimo nešto. Čukni vo drvo, znat će se sve detaljnije za qoji mjesec.

I to je od šljake to, ne računajući qarikaturu koji sam napravio za neqi natječaj i koju možete (u c/b varijanti) vidjeti na mome skicen-blogu.

'Ajmo dalje.

» linQovlje « Qad smo već kod blogovlja, spomenimo i južul saspektz: za Blogoreju će vam ovoga tjedna trebati manje od minute (daqle, nemate opravdanja), ali zato još uvijeq možete pročitati i prigodnu priču od prošlog tjedna. Zato što i dalje nema Martine Mjesec samo ćemo isqosa pogledati Džuqu pa proslijediti do Blogova kolca na čitanje o smrtnoj qazni, uvijek zanimljivoj temi. Hop, hop!

Od tuđina, oblogao se i Tiho Ćelanović, pa to morate pogledati, a umjesto drugih linqova (nisam baš vrijedno surfao (igrao sam Ogame), još jedan igrivi bonus, posredstvom Filipa qoji nije Kelava: samo za inteligentne (pa da vidim tqo neće kliqnuti).

Nisam stavio linq kojeg ste mislili da sam trebao? Pa, ono, qužite, ne?

» ujedinjeni šljaQeri « Nela je jutros pisala jer je muči jedan problem: pita je neqi Amer za besplatni qaver, a plaća reqlamom koja se sastoji od činjenice da će je objaviti u Jamerici. Moj savjet: neqa svakaqo radi, ako joj se radi (svaqi je poticaj dobar); ali to s reqlamom (na samizdatu) je tešqi mulj i neqa traži maqar nequ simboličnu pinqu da vidi koliqo je frajeru stalo do njezina rada, a koliqo samo do činjenice da je zabadaf.

Svaqo počinje radeći jeftino, ali ne treba pri tome biti glupav.

» leQtira « Ah, evo jednog predvidljivog izbora leqtire:



Sfar je toliqa faca da je, u obaviještenim krugovima, već faca i qod nas. U domovini si Vrancusqoj prodao je "Rabinovog mačka" u preko sto soma qomada, a preveli su ga i na svima dragi, ali ksenofobni engleski. Sad, malo je glupo naqon svega toga samo reći da je dobar, ne?

Ali nije glupo reći kaqo mi je na prvo čitanje razočaranje raslo. Prvih 36 stranica (u engleskom izdanju objedinjena su tri francuska albuma, solidne 140 stranice štiva) su apsolutno remeq-djelo i vjerojatno ona izvorna priča qoju je Sfar htio ispričati. Prvi album dopunjava jedna kratqa anegdota, drugi odlazi drugim kraqom, treći je pa gotovo sapunica u zadanim nam oqvirima života sjevernoafričkih Židova.

Zato sam u drugo čitanje qrenuo drukčije, pokušavajući vidjeti što je na papiru, a ne ono što je u mojim očeqivanjima. Taqo da je treći album (stari Rabin u za njega nopvom svijetu Pariza) ispao vrlo dobrim albumom, od kojeg je drugi bio samo još bolji, a prvi je ostao remeq-djelo. Stvarnog pada nema, samo različitih namjera i veće skicoznosti (uslijed rutine i hiperprodukcije) Sfarovog crteža - a troknjižje svakaqo zaslužuje preporuqu.

» marQeting « Paj'sad: ništa vas ne pitam, ništa vas ne qumim, ne vućem vas za ruqav niti vam pod nos guram šešir: samo stavljam mali, malecki linqkoji će vas odvesti na popis auqcija gdje se prodaje vrijedni i povoljni stripovi, gdje možete vršljati, qupiti ili ne, a da vas pritome ne prati moj molećiv, pohlepan pogled.

Ih, jesam dobar, a?

Do petqa!

(mcn)



Post je objavljen 12.01.2007. u 15:31 sati.