Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Ana Lovrin u sukobu interesa

Najnoviji skandal ministrice pravosuđa Ane Lovrin oko njezinog članstva u nadzornom odboru zadarske čistoće zanimljiv je iz dva razloga.

Prvi razlog je taj da bi Ana Lovrin kao ministrica pravosuđa prva trebala znati da je u sukobu interesa ako kao javni dužnosnik sjedi u NO firme koja nije od posebnog državnog interesa. Ministrica je to pravdala izjavom: „Ostala sam u nadzoru Čistoće zbog toga što sam kao gradonačelnica Zadra upoznata s vrlo važnim gradskim projektom na zbrinjavanju otpada, u to se razumijem i mogu u tome pridonijeti.

I tu dolazimo do drugog još zanimljivijeg razloga. Prisjetimo se afere Brodosplit s ministrom Brankom Vukelićem i kako je tada Andrija Hebrang objašnjavao da biti član nadzornog odbora nema posebno značenje jer da oni u biti ništa ne odlučuju i da ih direktori lako mogu obmanuti.

E pa gospodo iz HDZ-a, odlučite se! Je li nadzorni odbor samo fasada ili stvarno odlučuje o poslovnoj politici? Ako članstvo u NO pridonosi poslovanju neke tvrtke onda je sasvim jasno da je ministar Branko Vukelić počinio kazneno djelo u aferi Brodosplit i za to treba odgovarati.

Cijeli tekst pročitajte na stranicama Jutarnjeg lista.

Post je objavljen 12.01.2007. u 09:11 sati.